Dolazi nam lijepo i sve toplije vrijeme, a kako se mijenja vrijeme, mijenja se i naša koža, pa joj tako sada, kada je prošla zima i hladnije vrijeme, više ne treba masne i hranjive kreme. Ipak, koži je i dalje potrebna njega, no malo drugačija i intenzivnija.

Piling

Kao što radite piling lica, dobro je povremeno napraviti piling kože cijelog tijela i tako odstraniti sve odumrle stanice stare i suhe kože. Tako ćete pripremiti svoje tijelo za nadolazeće ljepše vrijeme i kremice koje će štititi vašu kožu od prejakog sunca. Ujedno ćete spriječiti nepravilno tamnjenje i šarenilo kože.

Hidratacija

Bilo ljeto ili zima, koži tijela je uvijek potrebna hidratacija. Tako ćete pravilnom njegom i hranjenjem kože vašeg tijela očuvati njen lijep izgled i elastičnost. Sve što treba je zamijeniti hranjivije ili masnije kreme, koje koristite zimi jer su vam tada potrebni preparati za nešto sušu kožu, s hidratantnim kremama sa lakšim sastavom i na bazi vode.

Sunčanje

Ako ste svjetlije puti ili osjetljivije kože, njena zaštita od sunčeva negativnog utjecaja je neupitna i obavezna. Svoju kožu možete pripremiti za sunce i malo umanjiti njenu osjetljivost s nekoliko odlazaka u solarij. Sunčanje od samo nekoliko minuta pripremiti će vašu kožu za sunce i olakšati vam brigu oko nje. Ali važno je napomenuti kako i s tim treba biti umjeren.

Zaštita od sunca

Čak i ako si u gradu bez mora, jezera ili rijeke prihvatljive za kupanje i sunčanje, sunce je isto i treba s istom pažnjom štititi svoju kožu preparatima za sunčanje. Koristeći takve preparate smanjuje se mogućnost da izgoriš ili dobiješ alergiju na sunce. Nakon dužeg boravka na suncu, isto tako preporučljivo je koristiti i preparate nakon sunčanja koji sadrže aloe veru, jer ona osvježavaju i smiruju kožu.