Mladu i lijepu kožu bez nepravilnosti treba njegovati podjednako kao i svaki drugi tip kože, kako bi takva i ostala. Za svaki tip kože primjenjuju se različiti tretmani njege, ali rezultat koji se želi postići ili održati je isti - lijepa koža. Dok je tvoja koža mlada i lijepa treba ju njegovati kako bi taj izgled zadržala što duže. A kako bi pokušala usporiti vrijeme na svome licu, slijedi ova tri savjeta.

Zaštitna krema

Na moru, kao i na skijanju, važno je pojačati zaštitu kože. Korištenjem preparata koji štite kožu od oštećenja uzrokovanih štetnim djelovanjem sunca, pored svega ostalog spriječiti ćeš prerano starenje kože i dodatno ju hidratizirati. Izbjeći ćeš neugodan osjećaj zategnutosti uzrokovan suncem i vjetrom. Izbjeći ćeš alergijske reakcije osjetljivijeg tipa kože i crvenilo i opekline od jakog sunca. Isto tako, zaštitni faktor važno je nositi i u gradu, kako bi spriječila nastanak bora.

Hidratantna krema

Dehidrirana koža je osjetljivija na štetni utjecaj UV zraka i ubrzano stari. Stoga kako bi tvoja koža što duže bila hidratizirana, mlada i elastična, koristi hidratantnu kremu. Ona ima sposobnost vezivanja vode i samim time dužeg zadržavanja vlage u tvojoj koži. Od mnoštva ponuđenih proizvoda možda je teško, ali je važno pronaći onu kremu koja će odgovarati tvom tipu kože.

Spavaj na leđima

Još jedan stari trik protiv zgužvanog izgleda i za svježi izgled kože je spavati na leđima. Povremeno spavaj na leđima i primijetit ćeš kako se tvoja koža neće zgužvati na jastuku i da ćeš se upravo zbog toga ustati izgledajući svježe i sa zategnutom kožom.