Soda bikarbona, maslinovo ulje i jabučni ocat sastavni su dio kuhinje svake žene. Osim što ih koristimo za kuhanje, ovi proizvodi imaju poprilično dobra beauty svojstva upotrijebimo li ih na pravi način. Kao što znamo, cijena im nije visoka, a korisnost je ogromna:

Soda bikarbona

Cijena joj je prava sitnica, a upotrebljivost gotovo beskonačna. Ako imaš suhu kožu bez sjaja, pomiješaj sodu s nekoliko kapi vode kako bi stvorila smjesu koju ćeš nanijeti na lice. Navlaži lice s vodom, dobro utrljaj dobivenu smjesu, a nakon toga lice isperi mlakom vodom. Napravila si odličan piling kojim si dubinski očistila lice te mu vratila željeni sjaj.

Htjela bi izbijeliti zube, a ne želiš plaćati astronomske cijene kod zubara? Svoju četkicu navlaži vodom, zaroni u sodu i istrljaj zube. Kako ne bi oštetila caklinu, tretman sodom svedi na najviše dva puta tjedno.

Maslinovo ulje

Pomiješaš li maslinovo ulje i sol, dobit ćeš odličan piling za tijelo kojim nećeš isušiti svoju kožu. Imaš li problema sa suhom i ispucanom kožom, uvijek se možeš namazati maslinovim uljem prije tuširanja. Nakon toga ti mlijeko za tijelo neće biti potrebno. Također, imaš li suhe i oštećene vrhove, slobodno utrljaj malu količinu ulja i ostavi da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja. Cure tvrde kako nema boljeg tretmana za kožu i kosu od prirodnog maslinovog ulja.

Jabučni ocat

Naneseš li ga na kosu nakon regeneratora te ispereš vodom, podarit ćeš joj nevjerojatan sjaj. Njime tretiraj vlasište ako je sklono peruti. Neki čak tvrde kako uklanja i uši.

Ako imaš masnu kožu sklonu prištićima i aknama, jabučni ocat koristi umjesto tonika. No svakako pripazi da ga razrijediš s vodom u omjeru 50:50 jer bi u protivnom mogla završiti s crvenilom na licu.

Osjećaš li da su ti noge i ruke natečene, uroni ih u posudu u koju si prethodno pomiješala jabučni ocat s vodom. Nakon toga, ruke i noge bit će mekane kao bebine. Moramo napomenuti kako je jabučni ocat dobar i za liječenje gljivica.