Ono što je najteže sakriti na licu je svakako nedostatak kvalitetnog sna. Ako ne spavamo dobro, ten nam je drugačije boje, oči podbuhle, a bore izražajnije, a to je posljednja stvar koju trebamo kada ranim jutrom odlazimo na posao, bitan ispit ili na sastanak s dragim.

No, teško je svaki put odoljeti  tulumima, od kojih niti jedan, naravno, ne započinje prije ponoći. "Pa tada tek počinje prava zabava!", vičete uglas. Kako smo i mi toga više nego svjesne, odlučile smo potražiti savjete dermatologa, vizažista i fotografa o tome kako izgledati dobro i u trenutcima kada vam je san zadnja stvar na rasporedu.


Voda, voda i samo voda!

Najvažnija stvar s kojom moraš započeti dan nakon burne noći je voda, odnosno, dvije pune čaše negazirane vode odmah nakon izlaska iz kreveta. Ako si tokom večeri popila imalo alkohola ili bila u blizini cigaretnog dima, koža ti je sigurno dehidrirana, i to će se na njoj i vidjeti. Nemoj zaboraviti da voda ne smije biti prehladna, jer će se tijelo samo dodatno šokirati. Najidealnije je popiti vodu sobne temperature. Iskusne djevojke uvijek imaju jednu takvu u ostavi, spremnu za krizne situacije.

Potakni cirkulaciju

Nakon vode, vrijeme je da se pokreneš. Upali radio, pojačaj omiljenu pjesmu, opusti se i uživaj u laganom gibanju, tijelo će ti biti zahvalno, a cirkulacija pokrenuta. Laganom tjelovježbom započinje i proces izbacivanja štetnih stvari iz organizma, a ti se brže razbuđuješ.

Čaj umjesto kave


Ako si osoba koja se ne može razbuditi bez kave, bilo bi pametno da ju barem ovog puta zamijeniš s čajem. I to po mogućnosti detoksikacijskim, koji u sebi sadrži guaranu i kofein, pa da će te dodatno razbuditi i pružiti energije za nastavak dana.

Ukloni vrećice ispod očiju


Vrećicu od čaja nemoj bacati! Nakon što se ohladi stavi ju kao oblog na oko. Zeleni čaj djeluje umirujuće i smanjuje natečenost, a ostali biljni sastojci smiruju, hrane i opuštaju kožu. Jednako efikasno djelovat će i krastavac. Odreži krišku svježeg krastavca iz frižidera i ostavi ga da djeluje na očima barem 15 minuta. Osvježit će i razbuditi tvoje oči, i povratiti im sjaj. Jedan od trikova skupih kozmetičkih salona jest tretman sa hladnim bobicama grožđa prerezanim na kriške koje se stavljaju na otečene dijelove očiju. To ostavi kao dodatni tretman prije odlaska na spavanje.

Nahrani kožu i vrati joj sjaj


Ono što će još ujutro biti od izuzetne pomoći, jest nanošenje maske za lice koja zateže kožu i vraća joj elastičnost i sjaj. Dok ti maska stoji na licu, ne gubi vrijeme već se pozabavi biranjem odjeće koju ćeš tog dana obući.

Ukloni tragove umora

Od šminke predlažemo samo lagani shimmer i malo korektora, kako bi ti lice izgledalo zdravije i odmornije, nikako debele slojeve pudera. Malo shimmera, korektor na kritičnim zonama, tračak rumenila, maskara na trepavice, sjajilo boje breskve na usne i spremna si za polazak.

Svježi zrak za ljepotu

Umjesto auta, uskoči u cipelice za šetnju. Lagana šetnja uz svjež zrak čuda čini! Ako poštuješ ove upute, čak i nakon neprospavane večeri, uslijedit će dan pun komplimenata!