Suha koža na prvi pogled može djelovati kao idealan ti kože jer se ne masti i nije sklona miteserima i prištićima, no i suha koža ima svojih mana kao što su perutanje i neugodan osjećaj zatezanja. Uz to, suha koža ranije gubi elasticitet i sklonija je borama, pa je pravilo njegovanje iznimno važno. Ako imaš suhu kožu, donosimo ti nekoliko savjeta koji će ti pomoći u njezi lica.

Kako prepoznati suhu kožu lica

Vrlo je važno razlikovati suhu od dehidrirane kože. Evo kako možeš prepoznati imaš li suhu kožu:

Nakon čišćenja lica osjećaš zatezanje sve dok ne naneseš kremu

Tvoja koža je sklona perutanju

Rijetko kad imaš prištiće

Tvoja t-zona nikad se ne masti

Koža ti je osjetljiva na mnoge preparate
Osjećaš zatezanje nakon izlaganja vjetru ili suncu

Njega suhe kože

1. Pravilno čišćenje

Pravilno čišćenje vrlo je važan korak njege. Odaberi mlijeka i hidratantne pjene za čišćenje te obavezno nanesi hranjivi losion koji će nakon čišćenja vratiti vlagu licu. Micelarna vodica također je izvrstan odabir za tvoj tip kože.

2. Krema

Tvoja krema mora biti hidratantna, ali i hranjiva pa na kutijici obavezno potraži oznaku "za suhu kožu". Ako voliš kozmetiku na biljnoj bazi, badem, zob i med učinit će čuda za tvoju kožu.

3. Oprezno s pilingom

Tvoja koža ne podnosio agresivne tretmane, pa piling izvodi jednom u deset dana. Pri kupnji pilinga izaberi blage varijante koje neće oštetiti tvoju kožu.

4. Hranjive maske tvoj su najbolji prijatelj

Hranjivu masku koja će dubinski nahraniti tvoju kožu nanosi jednom nedeljno, a možeš je napraviti i sama od mješavine banane, meda i malo zobi ili namaži lice maslinovim uljem i ostavi da djeluje 10 minuta.

5. Obavezno koristi kremu za područje oko očiju

Tvoja koža sklona je borama, pa obavezno koristi hranjivu kremu za područje oko očiju.

6. Dnevna krema sa zaštitnih faktorom

Izlaganje suncu jedan je od glavnih uzorka starenja kože pa obavezno koristi dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom čak i zimi.

7. Prestani pušiti

Nikotin će ubrzati starenje kože i ukloniti njezin prirodan sjaj pa se što prije odrekni ovog poroka ako želiš imati lijepu kožu.

8. Nabavi ovlaživač zraka

Suhi zrak dodatno isušuje kožu pa nabavi mali ovlaživač i postavi ga u svoj dom ili ured.