I dok mi i dalje tamanimo kolače i kobasice na gradskim štandovima, a zimske veste i široki kaputi prekrivaju nam trbuščiće i masne naslage koje smo prikupile tokom zimskih dana, celebrity cure već kreću u borbu za idealnu liniju kojom će se moći ponositi kad stigne toplije vrijeme.

Jedan od najboljih načina da se započne dijeta svakako je detoksikacija koja pomaže da se organizam pročisti od štetnih tvari. Slavne zvijezde često koriste razne skupocjene napitke koji im pomažu da naprave učinkovitu detoksikaciju, no većina ih se ipak odlučuje za klasične metode koje i mi možemo isprobati kod kuće, izvještava časopis Glamour. Evo nekoliko najpopularnijih i najjednostavnijih:

1. Detoksikacija uz pomoć limuna

Detoksikacija s limunom izvrstan je način da se započne dijeta. Jedan dan na dvopeku, nezačinjenoj salati i dvije litre vode u koju je umješan sok od limuna, učinit će čuda za tvoj organizam, a osjećat ćeš se izvanredno.

2. Detoksikacija uz pomoć bijelog čaja

I ako je zeleni čaj izvrstan kad je riječ o borbi s kilogramima, bijeli čaj je pravi šampion kad je riječ o detoksikaciji organizma. Pun je antioksidansa  i izvrstan kad se pije nezaslađen, pa ga možeš staviti u bocu od litre i pol i pijuckati tokom dana.

3. Detoksikacija uz pomoć jabuke

Jednostavna jabuka zdrav je i izvrstan saveznik u borbi za vitku liniju. Jedi je nekoliko dana umjesto večere, a po potrebi nareži i pomiješaj s narančom te začini s malo cimeta.

4. Detoksikacija uz pomoć grejpa


Grejp ima poprilično gorak ukus pa ga mnogi ne vole, ali je prepun vitamina C i antioksidansa, pa je izvrstan dodatak svakom doručku. Jedi ga svako jutro tokom nedelju dana ili iscijedi u sok koji možeš razrijediti s litrom vode i piti tokom dana.

5. Detoksikacija uz pomoć mrkve


Sok od mrkve izvrstan je za detoksikaciju jer je prepun vitamina i niskokaloričan, a još je bolji u kombinaciji sa svježim sokom od jabuke.