Uprkos cijeloj vojsci stilista i gigantskom rasponu raspoloživih dizajnerskih haljina, mnoge poznate dame rijetko kada uspiju prošetati crvenim tepihom u takvoj odjevnoj kombinaciji o kojoj će se pričati cijele godine.

U moru solidnih pojava poznatih pripadnica svijeta showbizza na crvenom tepihu, svako toliko zaista se nađe poneka kojoj je pošlo za rukom prikazati se u najboljem mogućem svjetlu, i odabirom određene dizajnerske haljine pokazati kako se ona zbilja treba nositi i dokazati da ima stila.

Upravo zbog toga napravili smo godišnji presjek deset najboljih haljina u kojima su slavne dame prošetale crvenim tepihom 2011. godine i ostavile dojam pravih stilski usklađenih ljepotica, o čijim se pojavama pričalo mjesecima, a vi presudite koja je najbolja!

 

Angelina Jolie 

Angelina Jolie već dosta dugo 'fura' provjereni, klasični stil. Njezine su haljine uvijek elegantne, sve joj stoji 'kao saliveno', ali obično je riječ o poprilično dosadnjikavim i predvidljivim odabirima. Ipak, tu i tamo joj se dogodi da 'ubode' onu pravu haljinu koja savršeno ističe njezinu figuru i naglašava prirodnu ljepotu.

Upravo takvu haljinu nosila je na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa, a riječ je o smaragdno-zelenoj haljini dugih rukava i otvorenih leđa s potpisom emerald Ateliera Versace, a ovu prekrasnu haljinu Angie je uspješno iskombinirala s nakitom Roberta Procopa i Ferragamo štiklama.

Olivia Wilde 

Glumica Olivia Wilde, zvijezda filma Tron, na crvenom tepihu dodjele Zlatnih globusa doslovce je zasjala u zapanjujuće prekrasnoj, višeslojnoj Marchesa haljini boje čokolade, obogaćenoj stotinama svjetlucavih kamenčića. Ovaj modni odabir pokazao se kao savršeni spoj ženstvenosti i buntovnosti, a Olivia je cijeli izgled pametno obogatila nakitom Tiffany&Co., kao i zlatnim Christian Louboutin štiklama s desecima zlatnih šiljaka.

Anne Hathaway 

Anne Hathaway jedna je od onih koje veoma često oduševe svojim modnim odabirom, a na dodjeli Zlatnih globusa izgledala je apsolutno savršeno. Svjetlucava, brončana Armani Privé haljina obogaćena stotinama Swarovski kristalića, pojačanih ramena, dugih rukava i otvorenih leđa uz njezino se tijelo pripijala kao skrojena samo za nju. Anne je uz ovu haljinu odlično ukomponirala Roger Vivier clutch torbicu, Brian Atwood štikle i Van Cleef & Arpels vintage nakit. Što jest - jest, zbilja se potrudila!

Julie Bowen 

Julie Bowen, zvijezda popularne serije Modern family, osvajanje Emmyja za najbolju televizijsku glumicu u seriji proslavila je u prekrasnoj Oscar de la Renta svjetlucavoj haljini tamnijih tonova i pomalo zmijskog uzorka s izrazito dubokim dekolteom. Svoj zaista fantastičan izgled upotpunila je običnim konjskim repom, Judith Leiber ‘Anna’ baršunastom clutch torbicom. Oni koji je nisu primijetili zbog glumačkog angažmana, zasigurno su je primijetili zbog ovog izvrsnog modnog odabira.

Javier Bardem i Penélope Cruz 

Samo nekoliko tjedana nakon što je s kolegom glumcem Javierom Bardemom dobila svoje prvo dijete, Penélope Cruz oduševila je svojom pojavom i zabljesnula na crvenom tepihu dodjele Oscara u duboko dekoltiranoj haljini L'Wren Scotta s naramenicama i šljokičastim plamenim dodacima. Izgled je uspješno nadopunila Jimmy Choo vrtoglavo visokim štiklama i Chopard nakitom. Kapa dolje!

Natalie Portman i Benjamin Millepied 

Ova je godina bila zaista posebna za Natalie Portman. Zaljubila se u plesača Benjamina Millepieda kojeg je upoznala snimajući film Crni labud za kojeg je dobila Oscara, a kojeg je u ruke primila u visokom stupnju trudnoće s Benjaminom. Trudna 'do zuba', Natalie je svoju vjerovatno najljepšu noć u životu i zasigurno najsjajniju u karijeri proživjela odjevena u duboko dekoltiranoj Rodarte haljini s naglašenim strukom i obogaćenoj Swarovski kristalima. Svoje je izgled upotpunila Jimmy Choo štiklama, Roger Vivier clutch torbicom te Tiffany&Co. nakitom.

Scarlett Johansson 

Scarlett Johansson već je redovita 'gošća' na ljestvicama najbolje odjevenih osoba, a svoj status iskusne poznavateljice modnih uspješnica potvrdila je i na crvenom tepihu dodjele Oscara na kojem se pojavila u čipkastoj i poluprozirnoj haljini boje vina s dugim rukavima i potpisom Dolce&Gabbane, a svoj je izgled upotpunila Christian Louboutin štiklama i Anna Hu nakitom.

Camila Alves i Matthew McConaughey 

Supruga glumca Matthewa McConaugheyja, supermodel Camila Alves, na crvenom tepihu Vanity Fair partija uoči Oscara, na kojem se redovito okupljaju apsolutno sve iole važne zvijezde, uspjela je nadmašiti mnoge glumice i ostale poznate dame pojavivši se u zapanjujuće lijepoj, crno bijeloj čipkastoj haljini s potpisom sjajnog dizajnera Zuhaira Murada s istaknutim dekolteom i naglašenim čipkastim ovratnikom.

Jennifer Lopez 

Sada već davne 2000. godine Jennifer Lopez napravila je presedan kada se na crvenom tepihu dodjele Grammy nagrada pojavila u Versace haljini s dekolteom do pupka. Doslovce. Sada, jedanaest godina poslije, ponovno je oduševila kada se na istoj dodjeli nagrada pojavila u ultra kratkoj haljinici metalnog sjaja dugih rukava, s potpisom Emilija Puccija, koju je iskombinirala s Christian Louboutin štiklama s desecima šiljaka, dijamantnim Cartier nakitom te Daniel Swarovski clutch torbicom.

Sarah Jessica Parker 

Na promociji svog posljednjeg filma I Don’t Know How She Does It u Londonu glumica Sarah Jessica Parker, koja slovi za vrhunsku poznavateljicu modnih trendova, oduševila je pomalo neobičnim izborom, pomalo nas je iznenadila svojim odabirom. Nije to bilo neko od onih glamuroznih izdanja kakvima nas ponekad ikona stila zna počastiti, ovaj se put odlučila za haljinu Prabala Gurunga jednostavnog kroja i neobičnog printa. S obzirom da haljina sama po sebi ima bogatu priču, uz nju je iskombinirala tek trendi crne cipele Charlotte Olympia na visoku petu i ružičastu ogrlicu.

{gallery}galerije/haljine{/gallery}