Odabir ruža je jako jednostavan, ali i jako kompliciran. Obaveza koju stvaraš kupovinom ruža za neke je djevojke previše pa radije uopšte ne kupuju ruž, ili kupuju onaj krivi koji nikada ne nose. Zvuči kao glupost, no svaka cura je svjesna da je pravi ruž ponekad sve što ti treba, a s ovim bi se vjerovatno složila i slavna Marilyn Monroe.

Hoćeš li ga nositi?

Ruž koji kupuješ trebao bi biti nešto što ćeš nositi više od jednom, inače jednostavno nema smisla trošiti novac. Odaberi nijansu koja će ti odgovarati uz kombinacije koje već nosiš i pazi da ti dobro paše uz lice.

Pazi na novac

Ruž možeš kupiti za 2 eura, a na njega možeš potrošiti i preko 70 eura. Veća cijena često znači i veću kvalitetu, no nemoj pretjerivati i žrtvovati obroke samo zato da bi se mogla pohvaliti dizajnerskim ružem. Jeftinije varijante su sasvim solidan izbor za nekoga ko sebi ne može priuštiti skupe stvari, a možeš kupiti i više nijansi jeftinijeg ruža.

Raspitaj se

Forumi su puni recenzija šminke, a tamo možeš od stvarnih djevojaka saznati sve prednosti i mane određenog ruža. Pitaj i svoje drugarice, saznaj što kupuješ, jer ti prodavačica sigurno neće reći neke stvari koje ti se možda neće sviđati kod ruža.

Isprobaj

Većina trgovina ima testere koje možeš staviti na sebe, pa preporučamo da isprobaš ruž prije nego ga kupiš. Nanesi ga na usne i kod kuće pogledaj odgovara li ti ili ne. U trgovinama je rasvjeta često loša, a na danjem svjetlu ćeš odmah vidjeti kako ti nešto stoji.

Eksperimentiraj

Dobru stvar je glupo mijenjati, ali ista nijansa ruža za svaki dan može biti malo dosadna. Odvaži se i umjesto ruža boje mesa kupi jedan crveni ili neki malo veseliji i lice će ti dobiti sasvim novi sjaj. Blijedi su ruževi odlični za dnevni look, no ponekad je potrebno začiniti stvari s malo jarkih boja.

Traži stručnu pomoć

Uz informacije koje si sama prikupila o ružu, uvijek možeš poboljšati svoju informiranost ako pitaš prodavačicu. Pitaj ih za prijedloge, no uvijek budi sigurna u kojem smjeru želiš ići, i ne daj se nagovoriti na kupovinu ruža koji nikada ne bi kupila.