U posljednje vrijeme, čak svaka treća zaposlena žena svijetle boje kose odlučilo je potamniti boju kose.

Ovaj trend dolazi u vrijeme privredne krize kada se zatvara sve više radnih mjesta. Britanski istraživači utvrdili su da 62 posto ljudi misli da brinete na radnom mjestu izgledaju profesionalnije od plavuša.

'Trenutačna ekonomska klima očigledno žene potiče na to da više brinu oko svog izgleda na poslu, čak i kada je riječ o boji kose. Studija pokazuje da su brinete bolje prihvaćene i ozbiljnije shvaćene na radnom mjestu zbog čega sve više žena boji kosu u tamnije nijanse', rekao je Dan Hadley, voditelj istraživanja provedenog u Britaniji.

'Nevjerojatno je koliko promjena boje kose može promijeniti percepciju okoline i dati vam više samopouzdanja.'

Istraživanje koje je provedeno na dvije i pol hiljada žena pokazalo je da je 31 posto plavuša koje su potamnile svoju kosu to učinilo kako bi poboljšale svoj status na poslu i bile prepoznate kao inteligentnije.

Pokazalo se i da je čak 38 posto svjetlokosih žena uvjereno da je njihova boja kose kriva za nenapredovanje u karijeri. Isto toliko žena koje su promijenile svoju boju kosu uvjereno je da im je tamnija boja kose pomogla da ih šef shvati ozbiljnije.