Koliko god sok od paradajza bio zdrav, neki ga ne vole piti zbog njegovog specifičnog gorkasto-kiselog okusa, a to vrijedi čak i za najveće obožavatelje svježeg paradajza i supe od paradajza

Sok od rajčice vrlo je zdrav i dobro ga je konzumirati redovito (Foto: Getty Images)
Kako bi sok od rajčice bio finiji, konzumirajte ga sa slijedećim dodacima:
1. U soku od paradajza već ima prirodnog šećera, ali mala količina dodanog šećera može ga učiniti znatno finijim. Želite li sok od paradajza zasladiti na zdraviji način, koristite neki od zdravih prirodnih zaslađivača poput stevije.
  
2. Soku od paradajza možete dodati i ljuti umak poput tabasca ili nekog drugog umaka po vlastitom ukusu. Ljutkasti okus odlično će se spojiti s okusom soka od paradajza i lijepo ga začiniti. Na litru soka od paradajza oko kašičicu i po umaka. Koristiti možete i smrvljene feferone ili kajenski papar.
3. Dodatkom drugih voćnih sokova takođe se može popraviti okus soka od paradajza. Sok od jabuke, mrkve ili grožđa bit će dobar izbor. Na svaku jedinicu soka od paradajza koristite četvrtinu iste jedinice drugog voćnog soka. 
4. Dodajte začinsko bilje i začine u prahu kako bi sok od paradajza dobio pikantan okus. Začinite ga s prstohvatom soli, paprom, kuminom, korijanderom, čilijem ili bilo kojim drugim začinom po izboru. 
5. Dodate li soku od paradajza povrće poput celera i luka, dobit ćete fino zasitan napitak pun okusa. U već gotov sok od paradajza jednostavno stavite stabljiku celera i grickajte je dok ispijate s