Fizioterapija je zdravstvena profesija koja je u današnje vrijeme prijeko potrebna i neophodna svakom čovjeku. Fizioterapija osigurava i pruža usluge ljudima s ciljem razvoja, održavanja i obnavljanja maksimalne pokretljivosti uz usavršavanje kvalitete kretanja te funkcionalnih mogućnosti tokom cijelog ljudskog vijeka. Ona je koliko nauka, toliko i umjetnost, jer se bavi liječenjem bolesti, ali i očuvanjem zdravlja.

Kineziterapija je zuzetno efikasna u poboljšavanju gustine kostiju i sprečavanju ili usporavanju procesa osteoporoze, kod oporavka nakon preležanog infarkta i moždanog udara, onkoloških bolesnika...
Elektroterapija je korištenje električne energije u svrhu liječenja. U medicini, pojam elektroterapija odnosi se na različite tretmane, uključujući upotrebu električnih uređaja kao što su moždani stimulatori korisni kod  neuroloških bolesti.
Fototerapija je grana dermatovenerologije koja izučava uticaj svijetlosti na kožu u svrhu liječenja i postavljanja dijagnoze kožnih bolesti. Od davnina je poznat povoljan uticaj sunca na pojedine kožne bolesti. Prije više od 3000 godina u Indiji i Egiptu su koristili biljke koje bi utrljavali u kožu i izlagali suncu te na taj način liječili vitiligo.
Krioterapija je procedura koja podrazumjeva primenu sredstava za dubinsko hlađenje ili smrzavanje promjena na koži u cilju liječenja i medicinske nege. Krioterapija se primenjuje za brojne benigne kožne promjene kao što su virusne bradavice svih oblika i lokalizacija, polne bradavice (kondilomi), seboreične bradavice, kožni rogovi, keloidi, hipertrofični ožiljci, dermatofibromi, fibroma mole, manji hemangiomi i limfangiomi, leukoplakije, solarne keratoze, staračke pjege.
Masaža je vid terapije koji se primjenjuje od najstarijih vremena, jer je jedino što je nekada moglo da pruži neki vid terapije bio upravo dodir. Prve civilizacije su znale da koriste moć dodira u terapijske svrhe, jer su spoznale sve pozitivne efekte. Masaža je danas jedan od vidova mehanoterapije, amnuelne terapije u okviru fizikalne terapije i preporučuje se čak i svakodnevno za određena oboljenja.