Tinejdžerska zvijezda

Druga je osoba u historiji Grammyja, i najmlađa, koja je nagrađena za najbolji album, pjesmu, snimku i novog izvođača.

Tinejdžerska zvijezda Billie Eilish dominirala je u nedjelju osvojivši nagradu Grammy u četiri glavne kategorije - najbolji album, pjesma, snimka godine i najbolji novi izvođač, što se rijetko događa na dodjeli najvažnije muzičke nagrade, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.
Eilish, 18-godišnja debitantica nagrade je osvojila za svoj debitantski studio album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, a njezin hit singl Bad Guy proglašen je skladbom i snimkom godine.
Ukupno je osvojila pet nagrada.

Suicidalne misli

Tek je druga osoba u historije Grammyja, i pri tom najmlađa, koja je na jednoj dodjeli osvojila sva četiri najvažnija Grammyja.
Eilish, prepoznatljiva po zelenoj kosi i vrećastoj odjeći, snimila je album s bratom Finneasom u spavaćoj sobi njihovog doma u Los Angelesu. Finneas je osvojio Grammy za producenta godine u ne klasičnoj kategoriji.
Čini se kako su bili zbunjeni takvim uspjehom kojim su pomeli etablirane zvijezde poput Taylor Swift, Ariane Grande i repera Posta Malonea.
„Ovaj album nismo snimili da osvojimo Grammy. Pisali smo o depresiji i suicidalnim mislima te promjeni okoliša“, kazao je Finneas dok su primali nagrade
„Stojimo ovdje zbunjeni i zahvalni.“
Upitana nakon dodjele šta će učiniti sljedeće, Eilish je odgovorila: „Jedino razmišljam o ovom trenutku... Učinit ću što god budem htjela“.

Posveta Bryantu

Dodjela nagrada počela je posvetom košarkaškom velikanu Kobeu Bryantu, koji je ranije toga dana poginuo u padu helikoptera i čiji košarkaški tim Los Angeles Lakers ima sjedište u Staples Centru u kojem su dodijeljene nagrade Grammy.
„Ovdje smo slomljena srca u domu koji je Kobe Bryant izgradio“, rekla je voditeljica dodjele Grammyja Alicia Keys.
„Nikad ne bismo pomislili da ćemo ovako započeti show.“
Zvijezda R&B Lizzo osvojila je tri od osam nominacija, a reper Lil Nas X odnio je dva za Old Town Road nastao u saradnji s Billyjem Rayom Cyrusom.
Reper Nipsey Hussle (33) koji je ubijen u svojoj četvrti u Los Angelesu prošle godine, posthumno je osvojio dva Grammyja a priznanje su mu odali John Legend, DJ Khaled i reper Meek Mill.