Nakon zavšene tenderske procedure

Nakon što je ovih dana završena tenderska procedura za infrastrukturne projekte u naseljima u Župi i Podgori, građevinske firme su počele sa izvođenjem radova.

Zamjenik ministra za dijasporu Ćerim Bajrami je u pratnji poslanice Dude Balje obišao je Mušnikovo gdje su se od predstavnika firme koja je preko tendera izabrana za izvođenje radova, informisali o početku radova na obezbjeđenju mosta u centru ovog sela.
“Na terenu su već određene mahale u pojedinim selima gdje će se izvoditi radovi, poput pokockavanja ulica, izgradnja novih potpornih zidova i čišćenja korota rijeke Bistrice, kao i radovi na vodovodima i kanalizaciji. Malo se kasnilo ali vremenski uslovi nam dozvoljavaju da odradimo sve ono što smo naumili“, rekao je ovom prilikom Ćerim Bajrami.
U nekim selima se već uveliko radi na ovim projektima. U Rečanu je već pokockana jedna ulica blizu osnovne škole, a radi se i na izgradnji trotoara u centru, blizu džamije. 
I u Mušnikovu se intenzivno radi na pokockavanju ulice i malog trga kod škole.
“Danas  smo sa izvođačem radova dogovorili da se krene sa radovima oko glavnog projekta koji se tiče ovog sela. Radi se o projektu obezbjeđenja mosta u centru ovog sela. Treba da se izgradi  jedan potporni  zid gdje će se raditi unutar korita riijeke. U pitanju su grede koje lome brzi tok rijeke i pomažu okolnim zidovima da ne budu potkopani od vodotoka“, rekao je Bajrami. 
Takođe predstoje radovi i u drugim selima poput Donjeg Ljubinja, Lokvice, Skorobišta i nastavljaju se u ostalim selima koja su predviđena projektima.
"Infrastrukturni radovi su bili predviđeni po zahtjevima samih mještana i po projektima ali i zahtjevima koji su predati na centralnom nivou od strane poslanika Rasima Demirija i Dude Balje, gdje su odobrena finansijska sredstva u visini od 205 hiljada eura. U međuvremenu je pripomogla i sama opština Prizren. Projekti su vrijednosti između 15 i 25 hiljada eura i radovi će, akobogda, završiti prije zime kako bi se na proljeće nastavilo sa novim projektima i novim radovima", istakao je zamjenik ministra za dijasporu Ćerim Bajrami.
Poslanica u Parlamentu Kosova Duda Balje, je između ostalog, istakla da se skoro svakog dana nalaze na terenu kako bi obišli sva mjesta gdje se realizuju projekti koji su prošli od strane Vlade Kosova za 2013. godinu.
„Svi projekti koji trebaju da se realizuju biće odrađeni u planu jer nam vremenski uslovi dozvoljavaju, a takođe se mora istaći da su prošli tendersku proceduru od strane opštine Prizren. U tu svrhu smo ovih par dana posjetili Rečane i Mušnikovo gdje se radovi izvode u strogim centrima tih mjesta. Potrebno je istaći da se jedan dio projekta u selu Mušnikovo već odrađen a tiče se pokockavanja jedne od glavnih ulica u tom selu“, istakla je Duda Balje.
Poslanica Balje je naglasila da će se raditi i na potpornim zidovima pokraj rijeke Bistrice, za koju, prema njenim riječima "mještani istakli da je tok rijeke na tom mjestu izrazito jak i brz tako da se to mora ublažiti. Što se tiče finansijskih sredstava ona su odavno obezbjeđena tako da će vjerujem ti radovi biti završeni u što skorijem roku.“