Još tri politička subjekta iz bošnjačke zajenice

Centralna izborna komisija Republike Kosovo na današnjoj sjednici potvrdila još 15 političkih subjekata za novembarske lokalne izbore na Kosovu, od kojih i tri iz bošnjačke zajednice.

Među političkim subjektima iz bošnjačke zajednice koji su danas potvrđeni su Bošnjačka stranka demokratske akcije Kosovo (BSDAK) -  za opštine Istok, Peć, Priština, Leposavić i Sjeverna Mitrovica; Centar demokratske unije (CDU) - za opštine Dragaš i Prizren, kao i kandidata za predsjednika opštine u Dragašu i Ujedinjena stranka Bošnjaka (USB) - za opštinu Prizren.
Ranije je CIK potvrdio pet  političkih subjekata iz bošnjačke zajednice što ukupno do sada iznosi osam. 
Bajram Ljatifi, član Centralne izborne komisije kaže da su i ostali nepotvrđeni politički subjekti iz bošnjačke zajednice blagovremeno otklonili nedostatke koje je konstatovala Kancelarija za registraciju političkih partija i da će najvjerovatnije, kada se aplikacije budu tehnički obradile od strane stručnih službi, biti potvrđeni na narednoj sjednici CIK-a.
"Kancelarija za registraciju političkih partija očekuje pozitivne odgovore od strane političkih subjekata koje su za ove izbore u svojim zahtjevima kao inicijative aplicirale sa nazivima država, odnosno da će u ostavljenom roku svoje nazive inicijativa uskladiti sa pozitivnim propisima Republike Kosovo“, kaže Ljatifi i dodaje da se očekuje potvrđivanje još ukupno 18 političkih subjekata, dok su dva subjekta, jedna građanska inicijativa i jedan nezavisni kandidat, u međuvremenu,  povukli svoje aplikacije, tj. odustali od takmičenja za lokalne novembarske izbore.  
Za lokalne izbore na Kosovu zakazane za 3. novembar apliciralo je 105, a CIK je do danas potvrdio 85 političkih subjekata.