Napad na zastupnika Hamzu Balje (VIDEO!)

Aktivisti Pokreta "Samoopredjeljenje" su u srijedu blokirali sve prilaze Skupštini Kosova onemugućavajući ulazak u zgradu poslanicima koji su tog dana trebali razmatrati nacrt zakona za ratifikaciju Sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Tom prilikom nakon naguravanja i fizičkog nasrtanja aktivista "Vetëvendosje" na grupu zastupnika iz srpske i bošnjačke zajednice, kao i nekoliko poslanika PDK-a, bošnjački zastupnik Hamza Balje je povlačenjem od strane jednog prosvjednika, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o vučitrnskoj grupi ovog pokreta, oboren na zemlju da bi nakon toga reagirala policija kao i pripadnici specijalnih jedinica.
Zastupnik Hamza Balje je u izjavi za naš portal osudio napad aktivista "Vetëvendosje" na njega osobno kao legitimno izabranog predstavnika bošnjačkog naroda u Skušptini Kosova. 
"Fizički napad aktivista Samoopredjeljenja na mene kao i na grupu zastupnika koja se nalazila na u ulazu u zgradu Skupštine Kosova, nije samo napad na mene lično, nego napad na legitimno izabranog predstavnika bošnjačkg naroda. Pozivam relevantne organe da počinioce ovih izgreda izvedu pred lice pravde", rekao je zastupnik Balje.
Opštinsko tužilaštvo je pokrenulo istragu povodom incidenata koji su se dogodili ispred Skupštine Kosova. 
Pogledajte napad na bošnjačkog zastupnika na snimku TV Klan Kosova od 3. minute.