Danas je poslije ikindije namaza u Ljubiždi kod Prizrena obavljena dženaza rahmetli Aziru Kuljićiju - Adži, koji je preselio u utorak u 65. godini.

Dženazi koju je predvodio imam Amir ef. Ademi su pored mnogobrojne rodbine i prijatelja, prisustvovali i politički predstavnici Bošnjaka. 
Od rahmetlije Adže su se oprostili i oni kojima se Adžo uvijek radovao i koji su uvijek prvi čitali njegove stihove, pjesnici Nazif Doklje, Alija Džogović, Sadik Idrizi i Mustafa Balje. Dovu je proučio Nailj ef. Skenderi, član glavnog odbora Islamske zajednice u Prizrenu.
Azir Kuljići-Adžo (1948-2013), jedan od najvećih pjesnika Bošnjaka Kosova, pisao je divne pjesme na lokalnom arhaičnom župskom govoru, po čemu će ga pamtiti mnoge generacije.
Objavio je dvije knjige pjesama – "Pod vrvoj od Šar-plajna" i "Koren, ključ i kalauz", koja je iz štampe izašla samo prije nekoliko dana. 
Azir Kuljići-Adžo je svojim knjigama obogatio pjesništvo Bošnjaka Kosova. Njegove su pjesme zastupljene u mnogim antologijama i čitankama za osnovne i srednje škole.