Glavna urednica portala Islam Rusija

Traje prijava kandidata za ruske predsjedničke izbore koji će se održati 18. marta. Iako malo ko vjeruje da postoji kandidat koji može ugroziti Vladimira Putina, zanimljiv je popis konkurenata aktuelnom predsjedniku.

Danas je svoju kandidaturu podnijela i Aina Gamzatova, glavna urednica portala Islam Rusija i supruga glavnog muftije Dagestana. Ona je kandidaturu podnijela na osnovu inicijative grupe građana, koja je uključivala više od 500 ljudi.

"Centralna izborna komisija Ruske Federacije 1. januara 2018. godine prihvatila je dokumente Aine Gamzatove na razmatranje u postupku predlaganja kandidature za predsjednika države na izborima. Aina Gamzatova predložila je svoju kandidaturu u postupku samonominacije", piše u poruci Centralne izborne komisije.

Samonominirani kandidat za predsjedničke izbore mora Centralnoj izbornoj komisiji dostaviti izjavu o pristanku za kandidaturu, prijavu za registraciju inicijative, dokumente koji podržavaju biografske podatke, kao i podatke o prihodima i rashodima, računima, depozitima i hartijama od vrijednosti.