Žrtvama nanio tjelesne povrede i uvrede

29-godišnji pripadnik njemačke policije, porijeklom sa Kosova je osuđen od strane suda u gradu Schwetzingen zbog nanošenja tjelesnih povreda i uvreda. Osuđen je kaznom na 75 dnevnih isplata od 60 eura, piše rnz.de.

Prema navodima tužilaštva, osoba je 19. februara ove godine, u jednom klubu u Schwetzingenu seksualno uznemiravala tri mlade žene i vrijeđala ih vulgarnim riječima, a na kraju je jednu od njih ošamarila.

S druge strane, branilac je izjavio da je njegov klijent već dovoljno kažnjen kroz disciplinski postupak i zabranom napretka na poslu, prenosi albinfo.ch. S obzirom na to, prema njegovim riječima, postupak protiv njega treba prekinuti. Kako bi potkrepio svoj argument, advokat je spomenuo da je policijac kao dijete 1993. godine došao sa Kosova. Naglasio je da je plaćao za svoju porodicu troškove, kiriju i osiguranje.

Na pitanje sudije o optužbi, 29-godišnjak je čvrsto odbacio svaku mogućnost da je uradio ono za šta se tereti. Ali njegova priča je odbijena na uvjerljiv način: svi svjedoci su jednoglasno rekli da je optuženi izgovorio uvredljive riječi u diskoteci.

Osim toga, on je više puta pokušavao uspostaviti tjelesni kontakt sa pomenutim ženama, prenosi albinfo.ch. Ni njihova utvrđena odbacivanja nisu pokazala nikakav efekat. Na kraju je jednu od njih ošamario, što je potvrdio i veliki broj svjedoka.

Samo dva svjedoka pokušali su da odbrane Kosovara, ali su tokom svjedočenja izgovarali kontradiktorne riječi. Iz tog razloga, tužilaštvo je zapretilo pokretanjem nove procedure protiv njih zbog lažne izjave.