Sirijski borac

Osoba koja je uhapšena zbog sumnje da je povezana sa terorističkim aktom u Zvorniku, kada je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena, je Avdulah Hasanović, koji je do prošle godine boravio u Siriji, pišu mediji u BiH.

Navodi se da je napadač Nerdin Ibrić, koji je smrtno stradao u sinoćnjoj razmjeni vatre sa policijom, intenzivno se družio sa Hasanovićem, javila je Federalna TV.
Napadaču iz Zvornika 1992. Vojska Republike Srpske ubila je oca...
Nerdin Ibrić Nerdin Ibrić, kako saznaje "Avaz", rođen je u Kučić Kuli kod Zvornika, gdje je i živio. Imao je godinu dana kada su pripadnici VRS-e sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1. juna 1992. godine odveli na Bijeli Potok, odakle su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni. Ibrić je skupa sa svojom majkom bio jedan od prvih povratnika u Kučić Kulu.
Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da je nakon terorističkog napada u Zvorniku uhapšena još jedna osoba koja se vezuje sa vehabijskim pokretom.
- Uhapšena je osoba iz istog sela sa kojim je napadač bio u kontaktu. Ta osoba je već bila obrađivana po pitanju odlaska na ratište u Siriju i u vezi sa vehabijskim pokretom. Neki tragovi vode prema vehabijskim pokretima na drugim lokacijama. Intenzivno radimo na terenu sa SIPA-om i drugim agencijama na ovom slučaju - rekao je Lukač.