I to u prisustvu policije Kosova

Mještani Vranište tvrde da je Lulzim Rifaj bez ikakvog razloga nasrnuo na momka iz Vranište i na taj način u prisustvu policije uzeo ulogu policije. Oni negiraju tvrdnje Lulzima i Granita Rifaja, da su kako kažu djelovali u samoodbrani. Prema njihovim riječima, Lulzim Rifaj nije imao potrebe da se brani, jer nije bio napadnut.

Mještani Vranište za portal "RadioGora.org" kažu da će stati u odbranu svom seljaninu, koji je bez ikakovog razloga brutalno pretučen i napadnut opasnim predmetom pred očima policije.

Na drugoj strani, sin Lulzima Rifaja, Granit Rifaj, koji je 7. jula sa grupom radnika na brutalan način pretukao jednog mještanina Vranište, kazao je za portal "Insajderi.com" da je djelovao u samoodbrani, odnosno pritrčao u pomoć svom ocu.

Na video snimku Granit Rifaj trči ka mjestu gdje se prije toga dešava nešto. U tom trenutku kamera nije okrenuta u pravcu zbivanja. Kasnije kamera prati Granita Rifaja, koji sa još nekoliko radnika brutalno nasrće na momka iz Vranište.

Lulzim Rifaj je u izjavi za "Insajderi.com" kazao da je čovjek sa sjekirom on. Kazao je da je radio nešto i da mu je sjekira bila u rukama, te da je tuču izazvao neki čovjek sa bradom. Rifaj je negirao da je akcionar.



Iz policije Kosova je potvrđeno da se traga za jednom osobom.

“Osoba koja je demonstranate pozivala na otpor, zatim je pokušala da napadne službenika kompanije. Ta osoba je nestala, ali mi je tražimo", rekao je Hazir Berisha, glasnogovornik policije za region Prizrena, prenosi "Insajderi.com".