Zlostavljao maloljetnice na svom radnom mjestu

Direktor ekonomije i finansija u opštini Prizren, Mehmet Bytyç, nije štedio ni novac ni vrijeme, da zadovolji svoje seksualne želje sa maloljetnicama.

Sud u Prizrenu je potvrdio da je Bytyç navodno zlostavljao maloljetnice na svom radnom mjestu. On je također ponudio djevojci 10 do 20 eura.

"Optuženi je navodno počinio krivično djelo na štetu vrijednosti društva koje štiti čast i seksualni integritet, jer je isti u vremenskom periodu, od januara 2013. pa sve do dana 12. 06. 2014. godine, u Prizrenu, u njegovoj kancelariji koristio ranjiv položaj oštećene žrtve, odnosno oštećene M. održavajući kontakte sa okrivljenom A. Istu je dodirivao u seksualne svrhe, i zarad usluga žrtve trgovine dao joj je novac od 10-20 eura", rekla je za "Prizrenpress", glasnogovornica Suda u Prizrenu, Afërdita Kicaj.

Zbog ove sumnje, Bytyç je bio pod istragom policije poduže vrijeme. Glasnogovornik Policije kosova, Brahim Sadriu kaže da je osumnjičeni uhapšen nakon prijave slučaja od strane druge djevojke, koja je uhapšena mjesec dana ranije.

"Ovaj slučaj je bio pod istragom policije već neko vrijeme, pošto je jedna uhapšena djevojka rekla o seksualnim slučajevima za novac", rekao je Sadriu.

Portal "PrizrenPress", dva dana nakon objavljivanja hapšenja, izvijestio je da je Bytyç novcem plaćao "seksualno vrijeme".

Glasnogovornica Suda u Prizrenu, Kicaj je u međuvremenu potvrdila da je Bytyç bio pod istragom od januara 2013. godine.

Osnovni sud u Prizrenu, je odredio još mjesec dana kućnog pritvora za Mehmeta Bytyça. /