Ukupan iznos je 34 miliona eura

Sa 20 glasova za i 14 protiv, odbornici prizrenske skupštine usvojili su u srijedu rebalans opštinskog budžeta za ovu godinu. On će biti ukupno 34 miliona, ili za oko dva miliona eura više nego na početku ove godine. Ovim sredstvima, kako su pojasnili predlagači, perdviđen je veći broj kapitalnih investicija.

Prije usvajanja, međutim, veći broj odbornika, među njima i oni iz većinske PDK, iznijeli su brojne zamjerke.

Jedni su govorili probleme u obarazovanju, infrastrukturi, putevima, kanalizaciji, nedostatku vode za piće, drugi su iznosili primjere gdje se i zašto najviše ulaže.

Odbornici iz bošnjačke i turske zajednice, tražili su da se poveća budžet kancelarije za zajednice i povratak, jer, kako su kazali, sa postojećim budžetom, zaposleni u ovoj kancelariji, skoro da ne mogu ništa da pomognu nealbanskim zajednicama.

Osvrćući se na sugestiju odbornice iz vladajuće PDK, da su u brojnim selima izgrađene ambulante, a u njenom ne, Merdžan Osmani iz Centra demokratske unije (CDU) je kazao da "mnoge ambulante u bošanjačkim naseljima ne služe svojoj namjeni, da u njima niko ne radi godinama iako su izgrađene i opremljene. Stanovnici stoga, i dalje moraju za jednu injekciju da putuju po više kilometara".

Ovaj odbornik je pitao i kada će se završiti neke od započetih sportskih hala u bošnjačkim naseljima jer, kako je naglasio, u rebalansu budžeta, nisu predviđena sredstva za to.