Beživotna tijela jednog muškarca i žene srpske nacionalnosti pronađena su sinoć u selu Babin Most, potvrdio je za KoSSev portparol Policije Kosova, Baki Kelani, ne navodeći uzrok smrti. Mediji javljaju da su dvije osobe ubijene, ali i da su komšije prethodno čule raspravu u kući u kojoj se ubistvo dogodilo.

"Oko 20:45, u selu Babin Most - Obilić, u jednoj kući pronađene su dvije mrtve osobe (jedan muškarac i žena) srpske nacionalnosti. Medicinski tim je na licu mjesta konstatovao smrt žrtava, dok su policijske jedinice na terenu i bave se slučajem", u sinoćnoj pisanoj izjavi navodi Kelani.

U međuvremenu Klan Kosova javlja da je u pitanju ubistvo, kao i da su komšije posvjedočile da su prethodno čuli raspravu u kući u kojoj su pronađena tijela.  

Za sada nema drugih detalja.

Babin Most je većinski srpska sredina i nalazi se pored glavnog puta između Mitrovice i Prištine.

Vlada Kosova izdala je saopštenje u kome navodi da je zabrinuta zbog informacije o smrti u Babinom Mostu, u Obiliću, u nerazjašnjenim okolnostima.

"Vlada zahtjeva od organa reda rasvjetljavanje ovog slučaja što je prije moguće. Takođe, Vlada Kosova poziva sve građane koji mogu imati informacije o slučaju da sarađuju sa organima reda", navodi se u saopštenju.

S druge strane, RTS je u međuvremenu javio, pozivajući se na izjave mještana Babinog Mosta i "izvore bliske policiji" - da se sumnja da se radi o slučaju ubistva i samoubistva bračnog para M.B. i M.G.

Beživotna tijela navodno su zatekli njihovi rođaci oko 20 časova, a onda i prijavili policiji.

"Soba u kojoj su tijela pronađena bila je zaključana. Rodbina je razbila vrata sobe i zatekla beživotna tijela. Žena ima tragove davljenja konopcem u predjelu vrata, a muškarac ima ubodne rane nanete nožem", preneli su RTS-u žitelji Babinog Mosta.

Osoblje hitne pomoći moglo je samo da konstatuje smrt.

Policija vrši uviđaj i, prema prvim nalazima, postoji sumnja da se radi o ubistvu i samoubistvu. Tijela će biti poslata na obdukciju. Policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja - naveo je RTS.