Srbija u panici, Vučićev general optužen za zločine

Posljednji put je o ovoj temi bilo riječi početkom prošle godine, kad se ovaj srpski general našao na spisku 57 Srba za kojima je Priština izdala crvene Interpolove potjernice zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Bivši američki diplomata i šef OSCE na Kosovu William Walker, zatražio je hapšenje načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića za zločine počinjene na Kosovu!

- Tražiće njegovo hapšenje zbog zločina na Kosovu tokom 1998. i 1999, ali i isporučenje Prištini, gdje bi mu se sudilo, otkriva izvor Kurira.

Posljednji put je o ovoj temi bilo riječi početkom prošle godine, kad se ovaj srpski general našao na spisku 57 Srba za kojima je Priština izdala crvene Interpolove potjernice zbog  ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Komentarišući ponovni Walkerov angažman u pravljenju "velike Albanije", predsjednik takozvanog skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun kaže za Kurir da Srbija nikad neće pristati ni na čije ucjene, a kamoli na zahtjeve "samoproglašene države Kosovo".

- To su budalaštine. Kome Srbija da izruči generala Dikovića?! Nepriznatoj državi? Taj Walker je saučesnik u etničkom čišćenju na Kosovu i neko ko je odgovoran za bombardovanje Srbije. On bi i dalje da nam nanosi štetu, ali neće moći! Diković je častan oficir i mnogima je trn u oku zato što je sa svojom jedinicom zadao udarac najekstremnijem krilu terorističke OVK, takozvanim crnokošuljašima - navodi Drecun.

Slobodna Bosna