Vrijednost projekta oko 430 hiljada eura

Iznad Prizrena, na putu koji vodi prema Novom Selu, jučer su počeli radovi na izgradnji rezervoara za vodu, kojim se iznalazi rješenje vodosnabdjevanja određenih naselja u gradu: Dardania, 11 Marsi i 2 Korriku. Na mjestu postavljanja kamena temeljca prisutni su bili i predsjednik parlamenta Kadri Veseli i predjednik opštine Prizren Ramadan Muja.

Predsjednik parlamenta Veseli je rekao da se osjeća sretnim što je počeo ovaj projekat, koji će na kraju krajeva riješiti problem vodosnabdjevanja.

"Riječ je o investiciji koja opštinu Prizren košta oko 430 hiljada eura. Nastavićemo sa ovakvim investicijama i siguran sam da ćemo i za područje Hasa iznaći rješenje. Naredne godine iznaći ćemo rješenje da ne bude redukcije u vodosnabjevanju, ne samo u selima Hasa, nego i u opštini Prizren", rekao je Veseli, koji je dodao da će se Prizren transformisati u jedan moderan, urbani grad.

Predjednik opštine Ramadan Muja je rekao da se opština Prizren brine da iskoristi sve izvore vode.

"Prema mom mišljenju izvora pijaće vode ima dosta, ne samo za grad nego i za sela. Problem je bio redukcija vode u naseljima: Dardania, 11 Marsi i 2 Korriku i ovaj se problem ovim rješava. Nakon okončanja radova na ovom rezervoaru ova naselja će imati 24-časovno snabdjevanje pijaćom vodom", rekao je Muja.

Za ovaj projekat opština Prizren je izdvojila oko 430 hiljada eura. Rezervoar će biti 1.000 kubika, a biće postavljene cijevi u dužini od 1.550 metara. Inače, očekuje se da projekat bude okončan u roku od dvije godine.