Koordinator Crvenog krsta Srbije iz Rapče

Srbijanski mediji javljaju da je policija Kosova jučer privela Zećira Zurapija iz Rapče, koordinatora Crvenog krsta Srbije i prosvjetnog radnika paralelne nastave koja se u Gori odvija po planu i programu Republike Srbije.

"Blic" navodi da je policija Kosova jučer uhapsila pa pustila koordinatora Crvenog krsta Srbije Zećira Zurapija iz Rapče, kao i da je izvršen pretres njegove kuće.

Iz policije Kosova za sada nema potvrde o hapšenju i drugim navodima.

Zurapi je bivši pomoćnik predsjednika Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. Ovih dana vršio je popis po selima Gore tvrdeći da pravi socijalnu kartu.

Naime, policija Kosova je jučer privela koordinatora Crvenog krsta Srbije, volontera i profesora u srednjoj školi, Zećira Zurapija iz Rapče, opština Dragaš. Pretpostavlja da je, javlja RTV Kim - razlog za hapšenje popis koji je vršio radi, kako je objasnio - izrade nove socijalne karte. Iz policije nema informacija zašto se privođenje dogodilo.

Zurapi je jučer oko podneva priveden u policijsku stanicu u Dragašu, a pripadnici specijalne jedinice policije iz Prizrena potom su, sa fantomkama na glavama - izvršili pretres i premetačinu u njegovoj kući, javlja ista RTV i navodi da tokom pretresa pripadnici policije nisu pronašli ništa osim pečata Crvenog krsta i dokumenta koji se odnose na njegov humanitarni rad.

Nakon pretresa, Zurapija su ponovo odveli u stanicu policije i provjeravali dokumenta koja su pronašli u njegovoj kući, a on pretpostavlja da je razlog hapšenja popis koji je vršio.

"Svake godine dijelim humanitarnu pomoć za ugrožene stanovnike Gore. Dobijam 240 humanitarnih paketa, što je premalo za veliki broj siromašnih ljudi. Ove godine sam tražio da se poveća broj onih koji dobijaju pomoć i zato sam išao po selima da napravim novu socijalnu kartu", izjavio je Zećir Zurapi za RTV Kim.

"Osjećam se bijedno, ali se ne može zaustaviti namjera da se pomogne sirotinji i onima kojima je potrebna pomoć", dodao je on.

Zurapi je oko 18 časova pušten na slobodu i nalazi se u svom domu u Rapči.