Bez izbora predsjednika

Verifikovanjem mandata svih 120 poslanika, danas je oko podne zaključena konstitutivna sjednica Skupštine Kosova, a poslanici će naknadno pismenim putem biti informisani o njenom nastavku, kada bi trebalo da bude izabran predsjednik parlamenta.

Nakon polaganja zakletve, svaki poslanik je potpisao njen tekst i predao ga sekretarijatu Skupštine Kosova.
Tekst zakletve glasi: "Ja, poslanik Skupštine Kosova, zaklinjem se da ću časno i odgovorno izvršavati svoje zadatke i da ću dostojanstveno predstavljati narod, da ću raditi u interesu Kosova i svih njegovih građana, da ću se angažovati na očuvanju i poštovanju ustavnosti i zakonitosti, zaštiti teritorijalnog integriteta, garantovanju ljudskih prava i sloboda u skladu sa zakonima zemlje i evropskim standardima. Zaklinjem se". 
Predstavnik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj zatražio je da se sjednica prekine i nastavi poslije dva sata pauze, pošto su, kako je rekao, potrebne dodatne konsultacije u vezi sa prijedlogom za izbor predsjednika Skupštine Kosova.
Za taj prijedlog glasalo je 60 poslanika, koliko ih je bilo i protiv, pa je predsjedavajući Adem Mikullovci iz Samoopredjeljenja konstatovao da prijedlog nije prošao. 
Pošto nije postignuta saglasnost oko odlaganja, predsjedavajući je zaključio konstitutivnu sjednicu, a poslanici koalicije PAN, koju čine PDK-a Kadrija Veselija, Alijansa za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja i Inicijativa za Kosovo Fatmira Limaja, rekli su za Betu da su razumijeli da je predsjedavajući zaključio sjednicu "samo za dva časa".
Poslanik PDK Enver Hoxhaj izjavio je da poslanici koalicije oko te stranke neće prisustvovati nastavku konstitutivne sjednice zbog, kako je naveo, odluke predsjedavajućeg da "arbitrarno prekine pa sazove sjednicu parlamenta".