Ujdurma za razbijanje Bošnjačke nacije

Sahit Kandić, jedan od predstavnika Bošnjka Peći je reagovao na isključivo i krajnje anti-Bošnjačka djelovanja putem objeve na Facebooku. Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje
Braćo i sestre

Jučer je, s prijevremenom predizbornom kampanjom, posredstvom fejzbuka, već započela bezočna ujdurma za razbijanje Bošnjačke nacije i jedinstva na Kosovu. Oni propagiraju unutarnje podjele na autentične i ne-autentične Bošnjake, i još sijaset toga nečovječnog i protu-Bošnjačkog. Onako kako je predviđeno SANU-ovim programom, pa što nije za života postigao Milošević dovršiće ovi njegovi sljedbenici koji su veliki pseudo-Bošnjaci i pseudo-muslimani.

Na žalost, jedan plemeniti svebošnjački pokret, poput SDA, nam je izrodio Abdića, Ljajića, Balića…a evo, čija su djelovanja isključivo i krajnje anti-Bošnjačka.

Braćo i sestre, Bošnjaci i Bošnjakinje, svjesni i savjesni, dolaze parlamentarni izbori, a znajte da:

- Haram vam je da svom narodu namećete nasilnike
- Haram vam je da stalno podržavate nezahvalnike
- Haram vam je da ohole hvalite a čestite opanjkavate
- Haram vam je da bez razmišljanja i probiranja glasate
- Haram vam je da izdate one koji čine za vas i valjano vas zastupaju
- Haram je da se oglušujete o istinu
- Haram vam je da dozvoljavate da se Bošnjaštvo i Islam zloupotrijebe
- Haram vam je da se ne zalažete za bolje i više
- Haram je ne biti uz one koji se bez interesa žrtvuju za vas
- HARAM VAM JE DA ČINITE I DOPUSTITE HARAM

Mi Bošnjaci na Kosovu, imamo solidno znanje, sposobnosti, iskustva, kreativnosti, časti i iskrenosti, a uz sebe imamo i potporu najpatriotskijih ličnosti, najkreativnijih i najmudrijih Bošnjaka poput onih koji stvoriše Bošnjačku Akademiju Nauka i Umjetnosti, Svjetski Bošnjački Kongres i druge važne institucije i nacionalne programe. A znajte, svi ti naši suvremeni pokreti su pod motom SVAKI BOŠNJAK JE VAŽAN DRUGOM BOŠNJAKU, i sve što je u suprotnosti od toga onda je Abdićevsko-Ljajićevsko-Balićka izdaja, i prokleto za navijek!