Medicinski tehničar za uzor svima

Pripadnik bošnjačke nacionalne zajednice na Kosovu, Silvad Hysenaj (31) više od dvije godine radi volonterski kao medicinski tehničar u Glavnom centru porodične medicine u Lipljanu.

Završio je srednju medicinsku školu "Dr. Ali Sokoli" u Prištini, a krajem 2006. godine, Ministarstvo zdravlja mu je izdalo licencu kojom može da radi u zdravstvenim ustanovama i u ambulantama kao medicinski tehničar, piše danas list "Koha Ditore".

10. marta 2015. godine počeo je da radi kao medicinski tehničar, ali volonterski, u Hitnoj službi Glavnog centra porodične medicine u Lipljanu, kako bi svojim radom doprineo građanima svih zajednica.

Hysenaj je tokom ovog perioda učestvovao u raznim intervencijama, kao što su saobraćajne nesreće, kućne posjete, dok u hitnim intervencijama unutar ambulante bilježi pozitivne rezultate, zbog čega je nagrađen priznanjem od medicinskog osoblja. On nakon radnog vremena volontiranja kao medicinski tehničar se privatno bavi građavinom i poznat je i kao majstor za regulisanje fontana, fasada ili enterijera.

Kaže da mu je životni cilj bio da završi medicinsku školu kako bi bio u službi pomaganja ljudima...