Prva nakon slučaja voz

Direktor takozvane Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić boraviće za nešto više od sat vremena na krajnjem sjeveru Kosova. Ovo je prva Đurićeva posjeta Kosovu poslije više od tri mjeseca, ali i prva nakon slučaja voz.

Kako je najavljeno iz press službe Kancelarije za Kosovo, Đurić će danas u 12 sati obići Poljoprivrednu školu Priština, sa sjedištem u Lešku i objekat nove školske zgrade, čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije, prenosi portal "KoSSev.info".

Đurić je posljednji put boravio na sjeveru Kosova 15. decembra 2016. godine kada je, uprkos zabrani iz Prištine o dolasku, pustio u rad benzinsku pumpu NIS-a u Mitrovici.

U vezi sa današnjom posjetom izvori portala "Zëri" kažu da iako je premijer Srbije, Aleksandar Vučić rekao da će posjetiti Kosovo, to se neće desiti.

S druge strane, portal saznaje da je Marku Đuriću odobrena posjeta. Naime, njemu je zahtjev odobren nakon četiri zabrane. On će na Kosovu boraviti samo nekoliko sati i onda se vraća za Srbiju.