Osumnjičen i za milionsku krađu u Barceloni

Osumnjičeni za trgovinu ljudima i prostituciju koji je prije dva dana uhapšen je poručnik Policije Kosova. Iako ova informacija nije bila u zvaničnom saopštenju policije, izvori portala "Infokusi" kažu da je pritvorenik Saim Januzi, poručnik Policije Kosova.

Također izvori portala "Infokusi" kažu da se radi o istoj osobi koja je prošle godine maltretirala fotoreportere lista "Koha Ditore" i portala "Indeksonline" u na jewdnoj fudbalskoj utakmici. Tačnije Incident se dogodio na stadionu "Adem Jashari" u Mitrovici, gdje je fotoreporterima bilo zabranjeno da obavljaju svoj posao. Ova vijest je bila objavljena i na zvaničnom sajtu EULEX-a, piše portal "Infokusi.com".

Portal "Infokusi" prenosi, pozivajući se na izvore u okviru Policije Kosova, da je prošle godine isti pripadnik Policije Kosova bio osumnjičen za milionsku krađu u jednom hotelu u Barceloni. Slučaj se dogodio u julu 2009. godine, gdje se sumnja da je poručnik zajedno s nekoliko drugih ljudi ukrao zlatni nakit u vrijednosti od 1,3 miliona eura.

/Infokusi.com/