Vučić na Kosovu

Vučić je, poslije sastanka sa predsjednicima opština sa sjevera Kosova, izjavio da je postignut dogovor o koordinisanju budućih akcija i zajedničkom djelovanju.

Vučić je, prije zajedničkog ručka, objasnio da je sa predsjednicima opština razgovarao iako ne dijele ista uvjerenja, da su se dogovorili da koordinišu buduće akcije i da zajednički djeluju.
"Naš narod na Kosovu i Metohiji veruje u državu, a mi niti hoćemo, niti možemo da menjamo svoj narod", rekao je Vučić i dodao da će vlada raditi u naboljem interesu ne samo Srbije, odnosno cenralne Srbije, već i u interesu naroda na Kosovu.
"Tamo gde se naši stavovi budu razlikovali uvek ćemo tražiti zajednički jezik", poručio je Vučić. 
Poslije sastanka s Vučićem predsjednik opštine Zvečan Dragiša Milović, potvrđujući da je postignut dogovor o nastavku saradnje, rekao je: "Nemamo rezervnu državu i moramo zajedno".
On je dodao da će sastanak Vučića sa odbornicima četiri opštine biti dobra prilika da oni postave pitanja i da izraze sve svoje strahove i neodumice. 
"Iskreno se nadam da ćemo složno i jedinstveno koordinirati i raditi za dobrobit kako našeg naroda na Kosovu i Metohiji, tako naroda u Srbiji", poručio je Milović. 
Vučić je jutros doputovao u posjetu Srbima sa Kosova. Uoči posjete je izjavio, u intervjuu Politici, da će sa njima razgovarati o svakoj sitnici briselskog sporazuma. On je danas prisustvovao liturgiji u Leposaviću, a zatim i razgovarao sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem. 
Briselski sporazum nije savršen, ali njime ne treba plašiti narod, izjavio je Aleksandar Vučić u Leposaviću, poručujući da će država biti uz Srbe na Kosovu.