Pričao na srpskom u Gračanici

Ramush Haradinaj posjetio je Gračanicu i razgovarao s gradonačelnikom Bojanom Stojanovićem o situaciji na Kosovu i o dijalogu između Prištine i Beograda, prenosi RTK.

Na konferenciji za novinare Stojanović i Haradinaj su istakli da je dijalog između premijera Kosova i Srbije bio dominantna tema njihovog razgovora, prenijela je Radio-televizija Kosova.
Haradinaj je pozdravio formiranje Fonda za sjever Kosova, gdje će se slivati prihodi s prelaza između Kosova i Srbije i ocjenio ga kao odličnu mogućnost za pomoć građanima. 
On je posebno pozdravio najavljeni sastanak između predsjednika Kosova Atifete Jahjage i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. 
"Jedino je kroz dijalog moguće doći do normalizacije odnosa sa Srbijom. Mi radimo na poboljšanju života građana Srbije koji žive na Kosovu", rekao je Haradinaj. 
"Tačno je da je u posljednjih 10 godina naše investicije nisu išle na jsever u obimu u kome smo željeli, ali pozdravljamo osnivanje fonda koje će pomoći razvoj sjevera", dodao je Haradinaj i založio se za nastavak dijaloga.
Na pitanje novinara gdje je naučio srpski jezik, kojim je najvećim dijelom govorio, Haradinaj je rekao da ga je naučio za vrijeme služenja vojnog roka. 
"Onda sam ga zaboravio dok sam radio u Vladi Kosova, a zatim sam ga obnovio u Hagu", rekao je Haradinaj, a prenosi agencija Fonet. 
Kako RTK navodi, tokom sastanka je istaknut napredak koji je ostvaren u opštini Gračanica.