Ermina Jonuzi jedna je od uspješnijih Bošnjakinja na našim prostorima. Završila je Engleski jezik na Edukativnom fakultetu u Prizrenu i trenutno je na postdiplomskim studijama u Tetovu.

Već duže vrijeme radi kao prevodilac englesko-albansko-bosansko-srpskog jezika i kao predavač engleskog jezika. Trenutno radi u privatnoj školi za engleski jezik “London Eye“ u Prizrenu i predaje na intenzivnom kursu engleskog jezika koji trenutno organizuje “Internacionalni koledž biznisa u Mitrovici“, za svoje buduće studente.

Ermina Jonuzi je jedan od odbornika iz reda Bošnjaka u Skupštini opštine Prizren ispred Nove demokratske stranke, te se nada da će svojim angažovanjem predstaviti naš narod na najbolji način.

U prostorijama “Centra za integraciju etničkih zajednica” održava se kurs engleskog jezika, koji svake godine organizuje “Internacionalni koledž biznisa u Mitrovici“ za buduće studente na ovom fakultetu gdje se nastava izvodi na engleskom jeziku.
 
Da je ona uspješna u svom poslu govori i činjenica da su studenti za kratko vrijeme savladali engleski jezik, te srušili barijere kad je u pitanju komunikacija na istom.

“Počeli smo sa radom početkom mjeseca maja. Kurs će trajati 3 mjeseca. Polaznici kursa su iz svih nacionalnih zajednica koje žive u Prizrenu. Vrlo su talentovani i inteligentni učenici, tako da mi je zadovoljstvo raditi sa njima. Sastajemo se pet puta sedmično u trajanju od 3 sata, tako da smo se združili i svi su već dobro savladali jezik”, kaže ova uspješna mlada Bošnjakinja.

Pored trenutnog angažovanja na ovom kursu, Ermina predaje u privatnoj školi jezika, sudski je tumač za 3 jezika i odbornik u Skupštini opštine Prizren, te je s pravom pitamo ima li uopšte slobodnog vremena.

“Slobodnog vremena imam vrlo malo jer pored svih obaveza trenutno pripremam i svoj master rad, a ono malo preostalog vremena iskoristim družeći se sa svojim prijateljima, čitajući neku knjigu, časopise...“

Priredio: Vinetu Ganić