Spektakularna razmjena

Realizirana je razmjena skupih pojačanja između Manchester Uniteda i Arsenala.

Alexis Sanchez postao je novi igrač Manchester Uniteda, objavio je slavni engleski klub na svojim internetskim stranicama. Alexis je stigao iz Arsenala koji će kao odštetu dobiti armenskog veznjaka Henriha Mhitarjana.
Sanchez je već dugo na izlaznim vratima Arsenala; na kraju sezone istekao bi mu ugovor, a nisu postojale naznake da je zainteresiran za produženje. Mhitarjan je, s druge strane, u posljednjih nekoliko mjeseci marginaliziran kod Josea Mourinha, a u pojedinim utakmicama nije bio čak ni na klupi.
Ovo je ''win-win'' situacija za sve strane: Sanchez je ''pobjegao'' iz Arsenala koji je izvukao korist iz njegova odlaska (prijetila je opasnost da ode besplatno na kraju sezone), Mhitarjan dobio potrebnu promjenu sredine u kojoj će sasvim sigurno dobiti više minuta, a Manchester United je dobio veliko ofenzivno pojačanje.
Spekulira se da će Sanchez postati najplaćeniji igrač Premierlige. 29-godišnji Čileanac trebao bi, prema procjenama engleskih medija, zarađivati između 450.000 i 560.000 eura tjedno.