Sve završilo neslavno

Trebao je to biti derbi, ali je završilo neslavno za domaći tim.

Fekirova proslava iznervirala domaće navijače Fekirova proslava iznervirala domaće navijače
Lyon je gostovao kod St. Etiennea, a samo šest minuta prije kraja utakmice, navijači su utrčali na teren i prekinuli susret.

Sve se dogodilo nakon posljednjeg Lyonovog pogotka u 84. minuti, a prekid je izazvao Nabil Fekir. Nakon što je pogodio protivničku mrežu, odlučio se za proslavu u stilu Lea Messija. Skinuo je dres, podigao ga i okrenuo svoje prezime i broj 18 prema navijačima St. Etiennea.

Provokacija nakon pet primljenih golova nije najbolje sjela navijačima koji su poludjeli, utrčali na teren i zaustavili utakmicu.

Fekira je kritikovao i Bruno Genesio, trener Lavova s Gerlanda.

- Sramota! Cilj je bio pobijediti, a ne provocirati. Morate znati ostati skromni, nije dobro što je to učinio - rekao je Genesio.

Fekir je nakon utakmice dao izjavu za Canal+ u kojoj nije zažalio zbog svog poteza, piše Goal...

- Proslavio sam tako, nije bilo zlih misli. Nije bilo zloće. Možda to nije bio najbolji potez, ali i ja sam bio malo uzrujan... Je li mi žao? Ne žalim zbog svog poteza. Messi? Ne, nema tu nikakve usporedbe - kazao je Fekir.  

Lyonov predsjednik Aulas brani svoga igrača, odnosno okrivljuje domaće huligane.

- Da, nikad oni nisu krivi... Uvijek je tako kad su podređeni na terenu. Pa zar je i bakljada (zbog koje je utakmica, uslijed gustoga dima, bila prekinuta na nekoliko minuta na početku) bila Nabilova krivnja? Nemojmo mijenjati uloge... - kazao je Aulas.

Fekir bio strijelac i u 25. minuti, a osim njegova dva gola, u listu strijelaca upisali su se i Depay, Diaz i Traore.

Nakon više od pola sata prekida, igrači su se vratili na teren. Svi su preostale minute željeli odraditi što prije pa tako sudija ne da nije produžio utakmicu, nego je kraj odsvirao u 89. minuti!