I Mourinho ga tjera

Burna je ovo godina za Bastiana Schweinsteigera,a tek je pola puta…

Kada ga se Pep Guardiola odrekao prošlog ljeta, većini se navijača Bayerna digla kosa na glavi, no on je znao zašto je to učinio. Bastian Schweinsteiger poslan je u Manchester United za pokoji milion eura, svi su bili pomalo šokirani jer je u klubu bio čak 13 godina, ali je prošla sezona pokazala koliko su katalonski trener i čelnici Bayerna bili u pravu.
Schweinsteiger je legenda kluba, ali njihovo fizičko stanje nije više bilo na visini. Uzrok je to i kasnijih ozljeda koje su ga pogodile na Old Traffordu s kojeg će sada morati otići na neko za njega sretnije mjesto. Praktički je prvi na listi za odlazak i navodno mu je Jose Mourinho namijenio U-21 ekipu ukoliko odluči odraditi ugovor do kraja.
Jednostavno, vrhunski nogomet, onaj (najmanje) Top 10 klubova u Europi nema mjesta za popularnog Schweinija kojem ruže trenutno cvjetaju na jednom sasvim drugom planu, onom ljubavnom. Nekad su mu mnogi zavidjeli na sjajnim igrama, danas je to brak s jednom od najljepših sportašica svijeta Anom Ivanović.
Na Euru je odigrao svoje posljednje utakmice za Njemačku s kojom je pokorio svijet 2014. u Brazilu. Ozljedom Khedire upao je u prvih 11 iako su mnogi bili u čudu kada ga je Loew uvrstio i među 23 putnika u Francusku.
Oproštaj od najdražeg dresa
Dva dana prije svog 32. rođendana emotivnim se pismom oprostio od navijača njemačke reprezentacije.
"Joachim Loew je znao koliko mi znači Euro 2016 u Francuskoj jer sam stvarno želio da osvojimo taj naslov koji nismo osvojili od 1996. Nije se dogodilo i to moram prihvatiti", napisao je Schweinsteiger na svom Twitter profilu dodajući kako mu "povijesni i emocionalni vrhunac karijere predstavlja osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014.".
Schweinsteiger je 7. jula u Marseillu s njemačkom reprezentacijom izgubio u polufinala Europskog prvenstva od Francuske sa 0-2, ali se upisao u historiju s obzirom da mu je to bila 38. utakmica na evropskim i svjetskim prvenstvima. Toliko utakmica na velikim međunarodnim natjecanjima nije odigrao ni jedan nogometaš i Schweinsteiger je iza sebe ostavio sunarodnjaka Miroslava Klosea, koji je odigrao 37 međunarodnih utakmica te Lothara Matthäusa i Talijana Paola Maldinija koji su u karijeri odigrali 36 međunarodnih utakmica.
"Kazao sam izborniku (Joachim Löw) da više ne računa na mene u budućnosti jer se želim povući", napisao je Schweinsteiger na Twitteru.
Schweinsteiger sada mora potražiti novi klub. Zainteresiranih će sigurno biti, a može li s 32 opet zablistati na najvećoj sceni, ostaje za vidjeti…