Dva spektakularna pogotka

Trener Real Madrida Rafael Benitez kaže da je svjestan koliki kvalitet posjeduje jedan od najboljih igrača Madriđana James Rodriguez.

Kolumbijac je u pobjedi Reala protiv Betisa (5:0) postigao dva spektakularna gola – najprije iz slobodnog udarca, zatim i makazicama – a upisao je i asistenciju.
"Pridružio se ekipi dosta kasnije od ostalih igrača, jer je bio na odmoru poslije Copa Americe, pa mu je bilo potrebno vrijeme da uhvati zalet", rekao je Rafa.
'Kraljevski' klub se dobrom i atraktivnom igrom donekle iskupio za kiks na otvaranju sezone, protiv Sportinga u Gijonu, a u strijelce su se još upisala Gareth Bale sa dva gola i Karim Benzema. 
"Niko nikada nije dovodio njegov kvalitet u pitanje. Svaki put kada želimo da dodamo ekstra kvalitet našoj igri on je na terenu, a u drugim slučajevima to radi neko drugi. Nisam zabrinut zbog priča da li bi trebalo da igra 'ovaj ili onaj'. Želim da igra jedanaest najboljih, kako treba i da tim pobijedi", istakao je Benitez. 
Španac kaže i da je zadovoljan kako je tim izgledao, kao i da postoje određeni segmenti igre s kojima nije zadovoljan. 
"Prezadovoljan sam načinom na koji je tim odigrao. Naravno, postoje stvari koje je potrebno poboljšati, ali je samo pitanje vremena kada će to doći na svoje mjesto. U svakom slučaju, vidim dosta pozitivnih stvari. U prvih pet minuta uradili smo sve kako treba – bili agresivni, imali intenzitet i 'udarac' kao tim", zaključio je Rafa.