Akinfejev pogođen bakljom u glavu!

Meč fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Rusije u Podgorici prekinut je već u prvom minutu, pošto je golman gostujuće selekcije Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu.

Baklja je poletjela sa sjeverne tribine, a kako prenose podgoričke "Vijesti", vođa navijača se izvinio putem razglasa i napomenuo da je huligan identifikovan.
Ovaj list naveo je i da je Akinfejev prebačen direktno u Klinički centar, i da je u svesnom stanju. U međuvremenu, došlo je i do sukoba između navijača Crne Gore i Rusije na suprotnoj tribini. Kada su se tenzije spustile, meč je nastavljen, a biće prekinut ako dođe i do najmanjeg incidenta.
Ova utakmica petog kola Grupe G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2016. godine, na kraju nije ni okončana, zbog drugog prekida, u 67. minutu.
Njemački sudija Denis Ajetkin  konačno je poslao  igrače oba tima u svlačionicu i odsvirao kraj utakmice u 67. minutu, nakon sveopšteg vašara koji je puna dva sata vladao na tribinama.
Golman Vukašin Poleksić je samo nekoliko sekundi prije definitivnog prekida odbranio penal kapitenu „zbornaje” Romanu Širokovu i dao krila domaćim fudbalerima da do kraja utakmice pokušaju da savladaju Rusiju, ali rulja sa tribina to nije dala - sitni predmet koji je doletio ka beku Kombarovu bio je kap u čaši sramotnih navijačkih nedjela u glavnom gradu Crne Gore, o kojima je sinoć brujala Evropa...
Prethodno, grupa od pedesetak navijača reprezentacije Rusije okupila se na Trgu republike, gdje je jedno vrijeme pevala ruske pjesme, a potom pokušala da zapali zastavu SAD, što je spriječila policija. Sa trga se moglo čuti i skandiranje "Rusi i Srbi, braća zauvek". Zatvoreno je više ulica u centru grada, a zbog važnosti utakmice policija je preduzela opsežne mjere bezbjednosti