Liga prvaka

Velika Barcelona pokleknula je pred Milanom u osmini Lige prvaka. Rossoneri su na san Siru slavili rezultatom 2:0 i otvorili vrata četvrtfinala.

Iako je najavljivana kao prava poslastica, ljubitelji nogometa su od utakmice na San Siru očekivali puno više. Milan nije dozvolio Barceloni da dođe do svoje igre koja je prvu veću priliku imala tek pred kraj drugog poluvremena. 
Rossoneri su u 15. minuti imali dvije velike prilike. Prvo se El Shaarawy našao sam pred golom Barcelone, ali Puyol i Valdes šalju lotu u korner nakon kojeg je Boateng prihvatio loptu i uputio udarac, međutim lopta odlazi tik pored stative. 
Susret je do kraja prvog poluvremena bio poprilično nezanimljiv. Iako je Barcelona više imala loptu u svom posjedu, nije mogla probiti bedem Milanove odbrane. 
Slična situacija i na početku drugog poluvremena. Gosti su pokušavali doći do kakve-takve prilike, ali bez uspjeha. Iskoristili su to igrači Milana i u 57. minuti poveli pogotkom Boatenga za veliko slavlje domaćih navijača. 
Barcelona je do prve veće prilike došla tek u 77. minuti. Iniesta je šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pored desne stative. Tri minute kasnije pokušao je Xavi iz slobodnog udarca, ali do promjene rezultata nije došlo. 
Novi šok za najvećeg favorita ovogodišnje Lige prvaka stiže u 81. minuti. Nakon sjajne akcije Milana, Muntari šalje loptu u gol Barcelone za 2:0. 
Barca je pred kraj susreta imala još jednu priliku, ali rezultat se nije mijenjao. 
U drugom večerašnjem susretu osmine Lige prvaka Galatasaray i Schalke odigrali su 1:1. Yilmaz je doveo turski tim u vodstvo u 12. minuti, a izjednačujući pogodak postigao je Jermaine Jones pred kraj prvpg poluvremena.


MIL1BA0 by Samu21213


MIL2BA0 by Samu21213