Recept

Šok kada vide prvu sijedu dlaku kako štrči iz kose, dovoljan je da svaka žena počne da vrišti. Zamislite taj šok kada svaki dan ugledate novu sijedu dlaku u svojoj kosi.

Šta možete da uradite da spriječite prerano sijedenje kose, kao i prirodno sijedenje zbog godina? Kako da usporite sijedenje, naročito ako ste stalno pod stresom i radite težak posao?
Da, stres kod kuće i mentalni pritisak na poslu jesu glavni uzroci sijede kose. Međutim, ima nade – postoji novo, čudotvorno rješenje da se riješite sijedih vlasi!
Zašto kosa počinje da sijedi?
Sa modernim načinom života, gdje ljudi sve ranije počinju da rade i sve više rade, nije neobično vidjeti mlade ljude ispod 30 godina sa sijedom kosom. Zagađenje je drugi glavni razlog koji dovodi do izumiranja pigmentnih ćelija odgovornih za boju kosu. Ove pigmentne ćelije se zovu melanocite, jer stvaraju melanin, koji zapravo kosi daje boju. Dok su genetika i starenje primarni razlozi zašto kosa gubi boju, vanjski faktori poput zagađenja, životnog stila, toksina i hemikalija iz lijekova, jesu oni koji ubrzavaju proces sijedenja, piše “Fokuzz“…
Magični eliksir za uklanjanje sijedih vlasi
Moćno i magično rješenje za uklanjanje sijedih vlasi, zapravo je prirodni lijek napravljen od jednostavnih sastojaka koje svi imamo u kući, a čija svojstva su godinama poštovana jer su se pokazala kao efikasan lijek za mnoge zdravstvene probleme. Ovaj eliksir ne samo da spriječava sijedenje kose već je koristan i kožu, kao i vid. Da biste napravili ovaj eliksir, potrebno vam je:
200 grama ulja lanenog sjemena
3 manja čena bijelog luka
4 limuna
1 kilogram meda
Priprema eliksira
Najprije, oljuštite limun i stavite ga u blender zajedno sa bijelim lukom i izblendajte. Dodajte ulje lanenog sjemena i med, pa ponovo izblendajte. Smjesu sipajte u staklenu teglu, nikako plastičnu. Čuvajte je u frižideru.
Doziranje:
Uzimajte jednu kašiku tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Uvijek koristite drvenu, a ne metalnu kašiku. Vrlo brzo ćete primijetiti rezultate; zapanjićete se kada vidite kako ovaj čudotvorni napitak uklanja sijede vlasi!