Nakon uspješnih međunarodnih nastupa u Crnoj Gori i Turskoj, Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo "Podgorski biseri" se novim folklornim koreografijama i pjevačkom sekcijom predstavilo i domaćoj publici na školskom stadionu u Grnčaru. Brojno prisustvo mještana, kao i mnogo puta ranije, nije izostalo.

"'Podgorski biseri' su na ovim posljednjim međunarodnim festivalima uspješno prezentirali svoju kulturnu baštinu, tradiciju, tradicionalnu nošnju kroz igre i pjesme što me čini veoma ponosnim. Svakako da naša podrška ni ubuduće neće izostati", rekao je svom obraćanju na otvaranju koncerta Arhim Ajazi, direktor Direktorijata za kulturu, omladinu i sport.
Predsjednik društva Alija Fejza se zahvalio svima koji doprinose da društvo na čijem je čelu može uspješno da radi na očuvanju kulturne tradicije. 
Koncertu su prisustvali i poslanica u Skupštini Kosova Emilija Redžepi, koja je uz pohvale rukovodstvu i članovima društva najavila i buduću saradnju, kao i direktor RTK2 Žarko Joksimović koji je obećao podršku javnog servisa u prezentaciji kulturnog nasljeđa i očuvanju identiteta bošnjačke zajednice.
Koncert je otvorila pjevačka sekcija društva gdje su se mlađi članovi predstavili sa nekoliko lokalnih izvornih pjesama kao i dvjema sevdalinkama.
Folklorna grupa je pored ranije poznatih igara koreografa Sadrije Bajra, izvela i dvije nove koreografije Miftara Maksutija, na zadovoljstvo u velikom broju prisutnih mještana Grnčara.
Koncert je po tradiciji u ovom mjestu završen zajedničkim kolom članova društva i publike.