Svoje predizborno predstavljanje Nova demokratska stranka je nastavila skupom u Lokvici.

Skup je otvorio kandidat sa liste NDS-a iz ovog mjesta Miralem Mustafi koji je istakao da je od samog osnivanja bio simpatizer ove stranke, kasnije član, a sada i kandidat za odbornika.
"Podržao sam rad i program NDS-a koji tek treba da se realizuje. Ima projekata i za naše selo. Međutim, da ne bi bilo da projekti krenu sa realizacijom prije izbora, kako bi pomislili da samo skupljamo vaše glasove, ostavili smo da se realizuju nakon izbora", rekao je Miralem Mustafi.
Predsjednica NDS-a i kandidat za gradonačelnika Prizrena Emilija Redžepi je mještanima pojasnila da nije lako biti kandidat za gradonačelnika i da su bili veliki pritisci da odustane od kandidature.
"Mojom kandidaturom za predsjednika Opštine Prizren možemo sačuvati naš identitet, možemo pokazati drugim kandidatima da neko na javnim debatama može govoriti drugim jezikom, osim albanskim, i jednostavno ne želimo pokloniti svoje glasove, a onda u četvorogodišnjem mandatu imati velike probleme da se išta riješi", istakla je Redžepi.
Ona je ukazala na problem kupovine glasova koji je na prošlim izborima posebno bio izražen u ovom mjestu.
"Bitno je da ovog puta ne dozvolite da se prodate, da vas kupe. Lokvica je strateško mjesto za kupovinu glasova... Tih 10-15 eura će se potrošiti... Vaš glas znači naš opstanak na ovim prostorima", istakla je Emilija Redžepi. 
Pogledajte kompletan video prilog sa predizbornog skupa NDS-a u Lokvici: