Kao članovi KUD-a Šarski Behar pjevačke zvijezde Šaćir Ameti i Anel Rustemi su svojim fenomenalnim nastupima u klubovima u Peći i Prizrenu obilježili prelazak iz stare u novu 2017. godinu.

Tom prilikom su Šaćir Ameti i Anel Rustemi dogovorili i zajedničke nastupe u budućnosti kako bi nastavili da uveseljavaju mlade na Kosovu, Bosni i cijeloj regiji svojim bogatim muzičkim talentom i svojim hitovima. 
Tokom proslave Nove 2017. godine, atmosfera je bila dovedena do usijanja i u Prizrenu i Peći, što se može vidjeti i na slikama. 
“Uvijek mi je drago da nastupim na Kosovu i zato sam uvijek spreman da se odazovem kako bih dobio priliku da pozdravim sve svoje obožavatelje na Kosovu, a ovom prilikom svim Bošnjacima na Kosovu želim sretnu novu 2017. godinu, a prije svega puno zdravlja, sreće i uspjeha“, izjavio je tom prilikom Šaćir Ameti.
Šaćir Ameti je posebno promovisao svoje pesme „Ulica“ i „Igraj, Igraj“ dok je Anel Rustemi predstavio svoju novu pesmu „Kraljica je stigla“. 
O njihovim planovima govorio je i njihov menadžer i predsjednik KUD-a Šarski Behar, Edis Mustafi: 
“Tokom 2017. godine nastavljamo sa velikim planovima, a mogu i da ekskluzivno obradujem našu dijasporu da planiramo gostovanja u Švicarskoj i Njemačkoj kao i u cijelom regionu. Pored ova dva pjevača tu su i Migdat Amza kao i Zeko Bend, Elvir Bečirović i mnogi drugi koji će nastupati tokom godine“. 
KUD Šarski Behar kao perjanica kulture i angažovanja mladih Bošnjaka na Kosovu nastavlja sa svojim aktivnostima i humanitarnim radom, da donosi radost i promoviše vrijednosti kulture i tradicije Bošnjaka, kako na Kosovu tako i van granica Kosova.