Kamen temeljac za izgradnju nove školske zgrade u Grnčaru kod Prizrena položen je danas u prisustvu najviših opštinskih zvaničnika na čelu sa gradonačelnikom Ramadanom Mujom, kao i mnogobrojnih bošnjačkih političkih predstavnika i radnika u obrazovanju.

Direktor Osnovne škole "Grnčare" Alija Fejza je zahvalio svima koji su omogućili izgradnju novog školskog objekta te istakao da je ulaganje u znanje i obrazovanje način podizanja kvaliteta života.
”Današnji dan je veoma značajan za sve mještane Grnčara, a pogotovo za učenike koji su nastavu pohađali u vrlo teškim uslovima. Vjerujem da će izgradnja modernog školskog objekta uticati na poboljšanje rada, kako učenika tako i prosvjetnih radnika. Ne može se očekivati da će djeca imati kvalitetan život ako se zanemari ulaganje u obrazovanje. Ulaganje u znanje i obrazovanje je način podizanja kvalitete života”, rekao je direktor škole Alija Fejza. 
Gradonačelnik Ramadan Muja je izrazio zadovoljstvo što je ispunjeno obećanje dato mještanima Grnčara da će dobiti novu školsku zgradu.
“Novi školski objekat će imati dovoljno učionica, kabineta i kancelarija i biće opremljen potrebnim namještajem. Za realizaciju projekta planirana su ukupna sredstva u iznosu od 400 hiljada eura, a ove godine je iz opoštinskog budžeta izdvojeno 100 hiljada eura”, rekao je gradonačelnik Prizrena.
On je istakao da je opština Prizren svih ovih godina izdvajala velika sredstva za ulaganja u obrazovanje, kako bi se stvorili uslovi  za odvijanje što kvalitetnijeg obrazovnog procesa.
Direktor Direktorijata za obrazovanje Nexhat Çoçaj je istakao da bi prema planovima školska zgrada trebala biti završena naredne godine.
“Radovi su trebali početi prošle godine, ali je bilo nekih problema po pitanju vlasništva i po pitanju električne energije, tako da smo bili primorani da radove odložimo.  Biće ovo jedna moderna škola, sa površinom oko 1800 kvadratnih metara. Posebno mi je zadovoljstvo da je kamen temeljac položen na današnji dan kada su i izašli rezultati maturskog testa, jer je i maturski test kamen temeljac za one maturante koji će nastaviti studije”, rekao je Nexhat Çoçaj.
Radovi na čišćenju terena su počeli prije nekoliko dana, a do kraja godine se očekuje da će biti završeni grubi građevinski radovi. Učenici će u novu školu najvjerovatnije sa nastavom početi naredne školske godine.
Projekat nove školske zgrade možete pogledati u foto-galeriji!