Put do Novog sela, asfaltiran i svečano otvoren prije dvije godine, koji je opštinski budžet koštao 240 hiljada eura, ima oštećenja po čitavoj dionici, na šta su se i mještani ovog sela žalili. Prema njima, lokalne vlasti trebaju poduzeti mjere da se one saniraju, kako ne bi došlo do novih i većih oštećenja tokom zime, piše Koha Ditore.

Predsjednik Novog Sela Ferit Fejza, govoreći u ime mještana, kaže da je asfaltiran puta riješio veliki problem mještana ovog sela povezujući ih sa gradom, ali pukotine koje se pojavile na putu zabrinjavaju mještane te bi nadležni organi morali brže reagovati.

"Pukotina ima na nekoliko mjesta. Pozivamo nadležne da što prije preduzmu mjere kako bi se sanirale pukotine i  spriječila nova oštećenja koja mogu izazvati dodatne probleme", rekao je Fejza, tokom debate koju je organizirao Kosovski demokratski instituta (KDI) i KPF-a o opštinskom budžetu.

S druge strane, direktor javne administracije u opštini Prizren, Hasan Hasani je rekao da nije upoznat sa ovim problemom i da će nadležni provjeriti u kom stanju je put i ukoliko postoji potreba intervenisati.

"Mještani Novog Sela nisu predali nikakav zahtjev u vezi sa sanacijom ovog puta u Direktorijatu javne administracije. Poslaćemo naše inžinjere da utvrde stanje na terenu. Ukoliko je eventualno došlo do urušavanja zemlje, što je i moguće, preduzećemo radove ali nakon što utvrdimo stanje na terenu", rekao je Hasani. On je podsjetio da je odrona bilo i u regionu Župe, te da je Direktorijat preduzeo potrebne akcije da oštećenje puta bude sanirano.

Put Prizren-Novo Selo svečano je pušten u saobraćaj u avgustu 2012. godine. Na ovoj ceremoniji bošnjački poslanici  u Skupštini Kosova su zasluge za asfaltiranje ovog dijela puta pripisali sebi. Osim njih, i bivši potpredsjednik opštine Prizren iz redova manjinskih zajednica, Orhan Lopar je napomenuo da je i on bio angažiran na realizaciji ovog prioritetnog projekta.

Tada je predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja rekao da projekat asfaltiranje puta u dužini od 5.5 kilometra za koji je izdvojeno 240 hiljada eura realizovan sredstvima poreskih obveznika grada Prizrena, koji je "omogućio mještanima Novog Sela da se povežu sa Prizrenom za samo 10 minuta".

Prvi čovjek Prizrena je tada tvrdio da je lokalna vlast imala za obavezu da ponudi dobre i bolje uslove života pripadnicima bošnjačke zajednice koji žive u ovom selu.