Nova Demokratska Stranka je u svečanoj i prazničnoj atmosferi priredila skroman koktel svojim članovima partije u povodu 28. septembra – Dana Bošnjaka Kosova.

Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi je svim članovima stranke i svim Bošnjacima širom Republike Kosovo kao i dijaspori čestitala praznik. Ona je u svom obraćanju skrenula pažnju vladajućoj partiji kako na lokalnom tako i na centralnom nivou na velike probleme koji muče bošnjačku zajednicu, izdvojivši procese decentralizacije, obrazovnog sistema i velike migracije bošnjačkog stanovništva.
Poseban akcenat je stavila na poštivanje Ustava i Statuta opštine Prizren oko imenovanja potpredsjednika za manjinske zajednice, mjesto koje pripada bošnjačkoj zajednici, odnosno Novoj demokratskoj stranci, koja je na lokalnim izborima bila pobjednica u bošnjačkoj zajednici u opštini Prizren, te osigurala pobjedu aktuelnom predsjedniku opštine, gospodinu Ramadanu Muji, koji je u zakonskoj obavezi da u što skorijem vremenskom periodu imenuje svoga zamjenika.
Kandidat NDS-a za potpredsjednika Opštine Prizren je Sabina Birdaini, od koje se očekuje velika angažovanost po pitanju zaštite i prava manjinskih zajednica.