Moderna pošast

Najviše lovaca na selfie fotografije umire od posljedica padova.

Vjerovali ili ne, takozvane selfie fotografije postale su po ljude opasnije i od morskih pasa. Da je tome doista tako dokazuju podaci da su morski psi u 2015. godini usmrtili osmero ljudi, odnosno da je zbog selfieja dosad poginulo njih dvanaestoro.
Zadnja žrtva selfie fotografija je Japanac Hideto Ueda (66), koji se prije nekoliko dana poskliznuo i pao dok je pokušavao zabilježiti sebe ispred Taj Mahala.
Padovi su, istaknimo, glavni uzrok smrti prilikom fotografiranja, pa stručnjaci upozoravaju ljude da prestanu buljiti u mobitele dok se nalaze u uslovima koji bi im mogle ugroziti živote.
Zbog te moderne pošasti, u suštini želje ljudi da skupe čim više 'lajkova' na društvenim mrežama, nedavno su djelatnici Waterton Canyona u Denveru zatvorili park u kojem se nalaze medvjedi jer su im se lovci na selfieje počeli približavati na svega nekoliko metara, a svoj bijes su izrazili i biciklisti na Tour de Franceu jer su brojni 'genijalci' s mobitelima u rukama ugrožavali vlastitu i njihovu sigurnost.