Steven Pete još je kao dijete primijetio da je znatno drukčiji od svojih vršnjaka. Iako se konstantno povrijeđivao, Steven nije osjećao bol. Sve je počelo još dok je bio u ranoj životnoj dobi.

Njegovi roditelji prisjećaju se jednog prilično bizarnog slučaja gdje je, kao petomjesečna beba kojoj su počeli nicati zubi, Steven odgrizao i sažvakao pola jezika bez da je ijednom zaplakao zbog boli.

Kako prenosi Daily Mail, zabrinuti roditelji Stevena su nakon toga odveli pedijatru koji je, da bi doznao što s njim nije u redu, izveo niz testova.

"Prvo su mi pokušali staviti plamen upaljača ispod stopala, a zatim su mi gurali nekakve igle u kičmu. Nisam reagirao ni na jedno ni na drugo", naglasio je Pete.

Iako se isprva nekome život bez osjećaja boli može učiniti poput nekog neobičnog dara, Steven naglašava kako to baš i nije tako.

"Sretan sam što se u većini slučajeva mojih povreda radilo o vanjskim, vidljivim ranama. Najviše se bojim unutarašnjih, primjera radi, ukoliko mi pukne slijepo crijevo, ja neću osjetiti ništa, ali ću ugroziti život", izjavio je Steven.