Svoje mučitelje zvala je 'majkom' i 'ocem', a oni su je zauzvrat mlatili drvenom varjačom i papučama. U Veliku Britaniju dovedena je iz Nigerije dok je imala samo pet godina. Sada ima 18 i ne sjeća se niti svojeg imena, a kamoli pravih roditelja.

Slučaj djevojke, koja je poznata samo pod imenom 'Y', došao je do suda nakon 13 godina teškog života, što u ropstvu, što u centru za dječju skrb u Hillingdonu, koji joj je odbio vjerovati, prije tri godine, da je maloljetna djevojčica, piše Daily Mail.

S pet godina dovedena je iz Nigerije u Veliku Britaniju. Pravih roditelja se ne sjeća, kao niti svojeg imena, a u novoj porodici čekalo ju je samo robovanje i život služavke. Tukli su je drvenom varjačom i papučama, ako posao ne bi besprijekorno obavila, a ona se uvijek pitala zašto nema svoje igračke i zašto ne ide u školu, kao ostala djeca u porodici.

Za oca porodice, ona kao da nije postojala, a on ju je jednostavno u potpunosti ignorirao. Za njega je ona bila ništavna služavka, rekao je na saslušanju njezinog slučaja sudija. No, 'Y' je u toj porodici služila pet godina, nakon kojih je prebačena u drugu porodicu, gdje je služila još pet godina, da bi jednog dana, s navršenih 15 godina, jednostavno pobjegla iz ropstva usred noći.

Nakon nekoliko dana prolaznica je primijetila djevojčicu kako spava u telefonskoj govornici i pozvala policiju. Policajci su je opisali tada kao 'uplašenog zeku'. Prebačena je u centar za dječju skrb u Hillingdonu, ali joj je osporavana dob. Jedna od najvrjednijih stvari koju je 'Y' imala sa sobom, bio je dnevnik, koji je pronašla ispod gomile odjeće u kući u kojoj je robovala, i u kojem je njezin rođendan naveden pod datumom 17. februar 1993. godine.

Sudija je taj dnevnik uzeo kao ključan dokaz i potresnu priču kao istinitu te je odredio da joj se omogući posebna skrb do navršene 21 godine života kao 'bivšeg djeteta kojem je bila potrebna skrb'. Sada napokon može pokušati normalno živjeti, koliko god je to moguće u njezinom slučaju, istaknula je Danusia Brzezina, dječja pravobraniteljica Children's Legal Centra.